Podoleak acuză Comitetul Olimpic de propaganda războiului: „Banii ruși nu miros a sânge ucraiean”
Full Article 2 minutes read

Podoleak acuză Comitetul Olimpic de propaganda războiului: „Banii ruși nu miros a sânge ucraiean”

Consilierul Biroului prezidențial ucrainean Mihail Podoleak a declarat că Comitetul pentru Jocurile Olimpice face propagandă războiului. Reacția vine după ce Comitetul Olimpic a anunțat că i-a în calcul posibilitatea de a permite sportivilor ruși să participe la olimpiada din 2024. 

„Comitetul Internațional Olimpic este fericit să privească cum Rusia distruge Ucraina și apoi oferă Rusiei o platformă pentru propaganda genocidului. Evident, banii ruși care cumpără ipocrizia olimpică nu miros a sânge ucrainean”, a scris pe Twitter Podoleak.

Precizăm că pe 29 ianuarie și președintele ucrainean Vladimir Zelenski a cerut ca rușii să fie suspendați de la Jocurile Olimpice din 2024 de la Paris și să nu li se permită să participe nici măcar sub un steag neutru.

„Nu există neutralitate atunci când există un astfel de război. Și știm cât de des încearcă tiraniile să folosească sportul în interesul lor ideologic. Evident, orice steag neutru pentru sportivii ruși este pătat cu sânge”, a declarat Zelenski.

Deocamdată, atât Comitetul Olimpic, cât și Moscova nu au venit cu o reacție la aceste

Amintim că pe 29 ianuarie, orașul Herson din sudul Ucrainei a fost supus unui atac masiv cu rachete. Anunțul a fost făcut de administrația regiunii. Sub lovituri a căzut și spitalul regional din Herson.

„Herson este atacat masiv de artileria rusă. Inamicul lovește în zonele rezidențiale ale orașului. În acest moment se cunoaște despre mai multe victime: răniți și morți”, a comunicat administrația regională, îndemnând locuitorii orașului să rămână în adăposturi.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: