Podoleak spune câți militari ucraineni au murit în timpul războiului din Ucraina
Full Article 2 minutes read

Podoleak spune câți militari ucraineni au murit în timpul războiului din Ucraina

De la începutul războiului, Ucraina, ar fi pierdut între 10 000 și 13 000 de militari ucraineni. Datele au fost anunțate de către consilierul președintelui Volodimir Zelenski, Mihail Podoleak, informează BBC

Nici Ucraina și nici Rusia nu au tendința de a publica cifre pentru victime, iar declarațiile lui Podoleak nu au fost confirmate de armata ucraineană. Totodată, în luna iunie consilierul prezidențial spunea că între 100 și 200 de soldați ucraineni mureau zilnic.

Luna trecută, cel mai înalt general american, Mark Milley, a declarat că aproximativ 100.000 de soldați ruși și 100.000 de soldați ucraineni au fost uciși sau răniți de la începutul războiului

Pe 30 noiembrie, șefa Comisiei UE, Ursula Von der Leyen, a declarat într-o adresare video că 100.000 de soldați ucraineni au fost uciși. Cu toate acestea, un purtător de cuvânt al Comisiei UE a clarificat ulterior că aceasta a fost o greșeală, iar cifra se referea atât la cei uciși, cât și la cei răniți.

Mai mult, Mihail Podoleak a declarat că Kievul „vorbește deschis despre numărul celor uciși”.

„Avem evaluări oficiale ale Statului Major General, evaluări oficiale ale comandantului șef și variază de la 10.000 la 12.500-13.000 de uciși”, a spus el.

El a adăugat că numărul civililor uciși ar putea fi „semnificativ”.

Serviciul rus al BBC a stabilit că cel puțin 9.311 de soldați ruși de toate gradele au fost uciși de la invazia din 24 februarie, în timp ce numărul real al morților ar putea depăși 18.600.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: