Poliția: Rămășițele de dronă găsite la Vulcănești conțineau 50 de kg de explozibil
Full Article 2 minutes read

Poliția: Rămășițele de dronă găsite la Vulcănești conțineau 50 de kg de explozibil

Rămășițele dronei de tip Shahed, găsite pe 11 februarie la Vulcănești, conțineau circa 50 de kg de substanță explozivă.  Informația a fost făcută publică de Inspectoratul General al Poliției (IGP), pe 12 februarie. Oamenii legii anunță că vor asigura, în următoarele ore, în condiții sigure, detonarea încărcăturii explozive depistate.

„Polițiștii au asigurat dezamorsarea și strângerea tuturor părților componente ale rămășițelor dronei, iar în următoarele ore vor asigura în condiții sigure detonarea încărcăturii explozive depistate”, anunță Poliția.

IGP precizează că, din momentul depistării acestor fragmente și până la finalizarea cercetării la fața locului, tot perimetrul a fost securizat și asigurată siguranța publică.

Amintim că mai multe fragmente de dronă de tip Shahed, folosite de Federația Rusă în special împotriva Ucrainei, au fost descoperite pe 11 februarie în apropierea localității Etulia, raionul Vulcănești. Informațiile au fost confirmate de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră. IGPF a anunțat că după depistarea rămășițelor de dronă, în regiunea căderii rămășițelor de dronă a fost restricționat accesul.

În seara zilei de 11 februarie, Poliția Republicii Moldova a anunțat că fragmentele au fost ridicate de experții Centrului tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP și că acestea urmează să fie supuse expertizei.

În reacții publice, președinta Maia Sandu, prim-ministrul Dorin Recean și ministrul de Externe au condamnat războiul Rusiei împotriva Ucrainei și au cerut sprijin internațional pentru țara vecină, atacată militar de aproape doi ani.  Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: