„Când se unesc, moldovenii pot face orice”. Maia Sandu, după rezultatele finale publicate de CEC (LIVE)
Full Article 2 minutes read

„Când se unesc, moldovenii pot face orice”. Maia Sandu, după rezultatele finale publicate de CEC (LIVE)

Președinta aleasă a Republicii Moldova Maia Sandu a declarat că, după ce îi va fi validat mandatul de președinte, va iniția discuții cu fracțiunile parlamentare. 

Liderul PAS a mulțumit echipei sale, dar și alegătorilor.

„Voi ați învins. Victoria este a dumneavoastră. Vă mulțumesc pentru mobilizarea uimitoare, pentru încredere și unitate. Vă promit să prețuiesc și să consolidez această unitate. Am spus de fiecare dată: oamenii Moldovei sunt buni și corecți, răbdarea lor a fost pusă la grea încercare. Sunt mândră de moldoveni, când se unesc – ei pot face orice”, a declarat Maia Sandu.

Maia Sandu a mai spus că încrederea acordată o va motiva.

„Mandatul de președinte este pentru mine o mare responsabilitate. Urmează 4 ani de muncă asiduă pentru a reclădi instituțiile statului. Votul oamenilor dă puterea adevărată necesară pentru a schimba lucrurile. Moldovenii vor un stat care să nu îi fure, să nu protejeze hoții, să gestioneze corect banii adunați de la oameni, un stat care respectă fiecare cetățean, care unește cetățenii săi”, a declarat Maia Sandu.

Liderul PAS a mai spus că, după validarea mandatului său de președinte, va iniția discuții cu fracțiunile parlamentare.

***

Conform informațiilor publicate de Comisia Electorală Centrală, după procesarea tuturor proceselor verbale, Maia Sandu a obținut 57,75%, iar Igor Dodon, candidatul independent, susținut de Partidul Socialiștilor – 42,25%. Rata de participare la vot a constituit 52,78%.

Acum o oră, președintele în exercițiu Igor Dodon a declarat că rezultatele publicate de CEC sunt preliminare că că va utiliza mijloacele legale pentru a apăra voturile susținătorilor săi. Acesta a mai declarat că staff-ul său a înregistrat numeroase încălcări electorale, inclusiv transportarea organizată a alegătorilor în diaspora și implicarea unor lideri străini.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: