Președinta Maia Sandu dă asigurări: „Eforturile Rusiei de a destabiliza Moldova vor eșua”
Full Article 2 minutes read

Președinta Maia Sandu dă asigurări: „Eforturile Rusiei de a destabiliza Moldova vor eșua”

Eforturile Federației Ruse de a destabiliza situația în Republica Moldova vor eșua, dă asigurări președinta țării, Maia Sandu. Șefa statului susține că țara noastră este capabilă să facă față atacurilor la care este supusă, grație sprijinului partenerilor externi, precum și a hotărârii de care au dat dovadă moldovenii – de a sta ferm în fața amenințărilor.   

„Moldova iese din ce în ce mai puternică din aceste crize. (…) Deși nimic nu se poate compara cu devastarea Ucrainei, războiul de lângă granița noastră trimite unde de șoc care ne afectează și pe noi. (…) Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei este o invazie militară. Atacul său asupra Moldovei este hibrid și menit să ne destabilizeze și să ne oblige, ca și pe Ucraina, să revenim în raza Moscovei. Strategia nu a reușit în Ucraina și nu va reuși în Moldova”, a declarat președinta Maia Sandu pentru publicația The Economist.

Șefa statului dă asigurări că autoritățile de la Chișinău vor contracara orice tentativă de destabilizare la adresa securității Moldovei, așa cum au făcut-o și până acum. Potrivit Maiei Sandu, reformarea instituțiilor statului, apropierea de Uniunea Europeană, precum și combaterea dezinformării au ajutat țara noastră să își consolideze reziliența.

„Cei care au pariat că ne pot schimba perspectiva au făcut un pariu greșit. Ne-am stabilit cursul cu mult timp în urmă și nu vom fi zdruncinați de călătoria în care ne aflăm – o călătorie către aderarea la UE, o călătorie către pace, democrație și prosperitate”, a mai declarat Sandu pentru sursa citată.

Amintim că Consiliul Uniunii Europene a decis, recent, ca persoanele care participă la acțiuni de destabilizare a Moldovei și amenință suveranitatea și independența țării noastre să fie sancționate. Șefa statului Maia Sandu a salutat decizia și a spus că datorită hotărârii Uniunea Europeană „le va putea îngheța averea și bloca intrarea în UE persoanelor care subminează procesul politic democratic” din țara noastră.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: