Președintele României și cel al Poloniei organizează vineri un summit extraordinar privind situația din Ucraina
Full Article 1 minutes read

Președintele României și cel al Poloniei organizează vineri un summit extraordinar privind situația din Ucraina

Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat că a hotărât împreună cu omologul său polonez, Andrzej Duda, organizarea, vineri, la Varşovia, a unui summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9), în contextul situaţiei de securitate din regiune.

„Am discutat astăzi cu preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, despre situaţia gravă de securitate din regiunea Mării Negre, ca urmare a acţiunilor Rusiei, care încalcă flagrant dreptul internaţional. În consecinţă, am hotărât să organizăm vineri, 25 februarie, la Varşovia, un summit extraordinar al Formatului Bucureşti 9 (B9), pentru a coordona răspunsul nostru şi pentru a ne demonstra unitatea. Suntem alături de Ucraina”, a scris Iohannis, pe Facebook.

Mesajul vine în contextul în care președintele rus Vladimir Putin a ordonat desfăşurarea de trupe ruse în Donbas. „Această decizie are ca scop stabilirea păcii în Donbas și oprirea sângerosului război civil”, a declarat președintele Camerei superioare a Parlamentului Valentina Matvienko.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: