Prima apariție din ultimele trei luni. Trump cere Chinei să plătească $10 trilioane din cauza pandemiei de coronavirus
Full Article 2 minutes read

Prima apariție din ultimele trei luni. Trump cere Chinei să plătească $10 trilioane din cauza pandemiei de coronavirus

Ex-președintele SUA Donald Trump, care a părăsit Casa Albă în ianuarie, a participat la o întrunire a republicanilor care s-a desfășurat în orașul Greenville, Carolina de Nord, informează ABC News. Este prima sa apariție publică din ultimele trei luni.

În cadrul discursului care a durat 90 de minute, Trump a menționat și faptul că China trebuie să plătească SUA și restul statelor „minimum 10 trilioane de dolari” pentru prejudiciul provocat de pandemia de coronavirus. De asemenea, fostul președinte american a propus ca toate țările să refuze să-și achite datoriile față de China.

Trump a mai spus că este gata să ajute Partidul Republican în cadrul alegerilor Congresului din 2022 și a făcut aluzie la participarea sa în cadrul campaniei prezidențiale din 2024, menționând că așteaptă cu nerăbdare acest an.

Cel de-al 45-lea președinte al SUA l-a criticat pe Joe Biden, în fața căruia a pierdut alegerile din 2020. Trump a declarat că este „cea mai radicală administrație de stânga din istorie” și l-a acuzat pe Biden că ar sprijini construcția conductei de gaz „North Stream – 2”, întrucât nu a introdus sancțiuni față de proiect. Acesta a mai spu că autoritățile Chinei și președintele Rusiei Vladimir Putin „își bat joc pe față” de Biden.

Este prima apariție publică a lui Donald Trump de la sfîrșitul lui februarie. Presa din SUA a remarcat că discursul acestuia a amintit de campania electorală din 2020.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: