Trump amenință OMS cu sistarea definitivă a finanțării și anunță un ultimatum
Full Article 2 minutes read

Trump amenință OMS cu sistarea definitivă a finanțării și anunță un ultimatum

Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a expediat o scrisoare șefului Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), amenințând cu sistarea permanentă a finanțării, scrie BBC. Șeful de la Casa Albă a acordat organizației un termen de 30 de zile pentru ca aceasta să prezinte „schimbări substanțiale”.

„Dacă OMS nu se angajează să facă îmbunătățiri substanțiale în termen de 30 de zile, voi îngheța permanent finanțarea OMS de către Statele Unite și va reconsidera apartenența noastră la organizație”, a scris Donald Trump pe Twitter și a postat fotografii cu o scrisoare adresată șefului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Anterior, Trump a acuzat OMS că a devenit „o marionetă” a Chinei.

Trump a mai spus că plătește aproximativ 450 milioane de dolari anual OMS, cea mai mare contribuție făcută de vreo țară.

„Ne-au dat foarte multe sfaturi proaste”, a spus liderul mondial despre OMS.

Trump a suspendat contribuția SUA la OMS luna trecută, acuzând că promovează „dezinformarea” Chinei despre pandemia de coronavirus, chiar dacă oficialii OMS au respins acuzația și China a susținut că a fost transparentă și deschisă.

În scrisoarea sa, Trump scrie că singura soluție pentru viitorul organizației este să demonstreze independență față de China, adăugând că administrația sa a început deja discuțiile privind reforma cu Tedros Adhanom.

Potrivit platformei worldometers.com, SUA este lider la capitolul infectări cu COVID-19. Numărul persoanelor testate pozitiv a ajuns la peste 1,5 mln. De asemenea, au fost înregistrate aproape 92 de mii de decese.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: