Procuratura a deschis dosar, după ce Ilan Șor și Marina Tauber au anticipat reținerile și perchezițiile de astăzi 
Full Article 3 minutes read

Procuratura a deschis dosar, după ce Ilan Șor și Marina Tauber au anticipat reținerile și perchezițiile de astăzi 

Procuratura a deschis un dosar după ce săptămâna trecută Ilan Șor și Marina Tauber au anticipat acțiunile de astăzi cu implicarea membrilor partidului Șor. O declarație în acest sens a fost făcută de președinta Maia Sandu, la emisiunea Punctul pe Azi de la TVR Moldova. Șefa statului a menționat că a fost o scurgere de informații cu implicarea instituțiilor de drept. 

„E clar că a fost o scurgere și înțeleg că procuratura a deschis un dosar pentru ca să încerce să identifice de unde a pornit această scurgere”, a spus președinta.

Sandu a mai menționat că declarațiile făcute anterior de Ilan Șor și Marina Tauber sunt „o dovadă în plus că în instituțiile de drept, care au fost implicate în acest proces, sunt oameni care probabil au vândut această informație”.

„I-au prevenit pe cei care sunt vizați de anchetă, unii dintre ei au reușit să fugă din țară”, a susținut șefa statului.

Maia Sandu a mai spus că trebuie eliminați „toți care fac scheme și comit abuzuri în continuare cu hoții și grupările criminale”. În același timp, Sandu a ținut să precizeze că există un efort din partea acestor instituții de a ancheta cazurile de rezonanță.

Amintim că astăzi, deputata Partidului Politic „ȘOR”, Marina Tauber, care a fost privată de imunitate parlamentară, a fost reținută. Aceasta își va petrece următoarele 72 de ore în izolatorul Centrului Național Anticorupție.

Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Marina Tauber s-a arătat sigură mai devreme că va fi arestată pe parcursul zilei. Ea s-a declarat nevinovată și a spus că nu intenționează să părăsească țara, deși ar fi știut „încă de săptămâna trecută” că va fi reținută.

Parlamentul Republicii Moldova a votat astăzi, 21 iulie, pentru ridicarea imunității deputatei fracțiunii „ȘOR”, Marina Tauber. Cu o solicitare în acest sens a venit astăzi în plen procurorul general interimar Dumitru Robu.

De menționat că, oamenii legii au inițiat în dimineața de 21 iulie percheziții într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a Partidului „ȘOR”. Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: