Procuratura a inițiat o urmărire penală pentru abuz în serviciu. Este vizată fosta conducere a Agenției Servicii Publice
Full Article 2 minutes read

Procuratura a inițiat o urmărire penală pentru abuz în serviciu. Este vizată fosta conducere a Agenției Servicii Publice

Procuratura Generală a dispus pornirea urmăririi penale sub acuzația de abuz în serviciu în baza adresării depuse de premierul țării Natalia Gavrilița cu privire la acțiunile pretins ilegale ale factorilor de decizie ai Î.S. CRIS Registru și Agenției Servicii Publice. Informația a fost confirmată pe 22 octombrie de conducerea instituției.

„Potrivit investigațiilor preliminare, au fost stabilite bănuieli rezonabile că factorii de decizie din cadrul Agenției Servicii Publice au încheiat contracte de prestări servicii și acorduri adiționale frauduloase, fără desfășurarea procedurii de achiziții publice, în scopul favorizării unui agent economic concret”, a anunțat Procuratura Generală.

În context, sunt investigate circumstanțele în care persoanele respective ar fi majorat nejustificat cantitatea și suma contractului pentru achiziționarea blanchetelor cu tehnologii de personalizare pentru actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, permise de conducere și certificate de înmatriculare, fapt ce a prejudiciat interesele statului.

„Se efectuează acțiuni de urmărire penală pentru asigurarea investigării complete, obiective și sub toate aspectele a circumstanțelor acestui caz. Despre măsurile suplimentare întreprinse și soluția dispusă pe caz, vom reveni ulterior cu informații suplimentare”, au mai menționat reprezentanții instituției.

Amintim că, pe 3 septembrie, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că Guvernul a stopat o achiziție de blanchete pentru pașapoarte în mărime de 500 mln de lei, autorizată de fosta conducerea a Agenției Servicii Publice. Licitația respectivă ar fi fost organizată cu încălcări ale legislației, în care ar fi participat și ex-directorul instituției, Vladislav Zara.

Vladislav Zara a demisionat din funcția de director al ASP după ce Natalia Gavrilița a devenit prim-ministru. Noul director al ASP este Mircea Eșanu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: