Procuratura Anticorupție, „îngrijorată” de rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Decizia anunțată
Full Article 2 minutes read

Procuratura Anticorupție, „îngrijorată” de rezultatele concursului pentru funcția de procuror general. Decizia anunțată

Procuratura Anticorupție (PA) își exprimă îngrijorarea față de felul în care a fost organizat concursul pentru funcția de procuror general și rezultatele acestuia. PA susține că este îngrijorată, inclusiv, de conduita unui membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), cât și a unui candidat în timpul audierilor publice. Instituția nu a dat nume și nici nu a oferit mai multe detalii la cine sau ce se referă. În schimb, PA anunță că va solicita CSP convocarea Adunării Generale a Procurorilor, cu prezența fizică „în cel mai scurt timp”, după publicarea hotărârii motivate a CSP.

„Adunarea Generală a Procurorilor convocată în format on-line pentru ziua de 29 februarie 2024 nu va oferi o posibilitate reală pentru expunerea opinii individuale și instituționale, precum și punerea la vot a anumitor chestiuni aferent consecințelor ce pot urma în rezultatul comportamentului expus”, susține PA.

În opinia Procuraturii, tot corpul de procurori din țară trebuie să dezbată, expună și decidă asupra modului în care s-a desfășurat concursul și măsurile ce urmează a fi întreprinse pentru a evita pe viitor astfel de situații.

Precizăm că CSP a anulat rezultatele concursului pentru funcția de procuror general, câștigat de șeful adjunct al Procuraturii Anticorupție, Octavian Iachimovschi. Decizia a fost luată de membrii CSP pe 28 februarie, după mai bine de două ore de discuții cu ușile închise. În continuare, autoritatea urmează să lanseze un nou concurs. Detalii – AICI.

***

Amintim că funcția de procuror general a rămas vacantă după ce Alexandr Stoianoglo a fost reținut, iar activitatea acestuia – evaluată de o comisie specială. Raportul comisiei a permis suspendarea lui Stoianoglo din funcție, iar ulterior – demiterea prin decret prezidențial. În această perioadă, funcția de procuror general a fost asigurată de Ion Munteanu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: