PSRM promite alocarea suplimentară a până la 900 de mln de lei pentru agricultori și exclude cota TVA
Full Article 2 minutes read

PSRM promite alocarea suplimentară a până la 900 de mln de lei pentru agricultori și exclude cota TVA

Deputatul PSRM Radu Mudreac a anunțat că, în urma abrogării legii privind „furtul miliardului”, guvernul va obține suplimentar circa 900 de mln de lei, care ar urma să fie alocate în fondul de subvenționare a agricultorilor. De asemenea, cota TVA pentru anul 2021 va fi exclusă.

Președintele Comisiei parlamentare Agricultură și industrie alimentară, socialistul Radu Mudreac, i-a anunțat personal pe fermierii-protestatari care se află și la această oră în fața parlamentului.

„Identificarea surselor suplimentare nu este simplă, fiindcă toate sectoarele au fost afectate de pandemie. Astăzi a fost identificată o sumă de bani, ca urma a anulării Legii privind achitarea miliardului furat. În bugetul pentru 2021 sunt deja stipulate 607 milioane pentru achitare procentului și peste 200 de milioane pentru achitarea datoriei de bază. Astfel, aceste sume au devenit libere. Urmează să fie realocate cheltuielile de către guvern. Plus acelea 60 de mln care au venit ca suport din Federația Rusă. Adică se va identifica o sumă între 700 și 900 de milioane de lei”, a anunțat Radu Mudreac (PSRM).

Socialistul Radu Mudreac a adăugat că pentru 2021 va fi eliminată cota TVA și că va face o adresare publică în plenul parlamentului în acest sens.

***

Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței plenare de pe 16 decembrie, proiectul de lege  pentru abrogarea Legii din 2016 privind emisiunea obligațiunilor de plată derivate din garanțiile de stat din 17 noiembrie 2014 și din 1 aprilie 2015.

Pentru anularea ”legii miliardului” au votat 56 de deputați ai fracțiunii PSRM și Partidului „ȘOR”.

Ciocniri violente s-au produs pe 16 decembrie în fața clădirii parlamentului. Mai mulți agricultori au urcat cu tractoarele pe scările din fața legislativului. Polițiștii au recurs la gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea. Ulterior, în fața manifestanților a venit deputatul PAS Mihai Popșoi, care a anunțat că formațiunea pe care o reprezintă va depune astăzi o moțiune de cenzură împotriva guvernului Chicu. Acesta a invitat câțiva reprezentanți ai agricultorilor la discuții cu fracțiunile parlamentare. Ulterior, la întâlnire  a venit și șeful Comisiei parlamentare pentru Agricultură, socialistul Radu Mudreac.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: