Reacția companiei Henley & Partners referitor la moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție”
Full Article 2 minutes read

Reacția companiei Henley & Partners referitor la moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție”

Compania Henley & Partners, partenerul guvernului Republicii Moldova în implementarea programului „Cetățenie prin investiție” a venit cu o reacție fața de decizia parlamentului de a prelungi moratoriul asupra programului. Aceștia și-au exprimat îngrijoarea pentru cele 20 de cereri depuse de investitori și au declarat că așteaptă ca guvernul să reia activitatea comisiei responsabile de examinarea dosarelor.

Sursa citată a declarat că „își menține în totalitate convingerea ca programul oferă beneficii sociale remarcabile, respectând suveranitatea Republicii Moldova și a poporului său”.

„Sunt încrezut că riscurile potențiale pot fi gestionate cu succes de către instituțiile implicate, fiind monitorizate în conformitate cu practicile existente de succes la nivel mondial. Sunt decepționat de dezinteresul afișat de mai multe instituții implicate în acest proces”, a declarat Peter Vincent, șeful departamentului de Consultare în relații guvernamentale de la Henley & Partners.

De asemenea, directorul companiei, Juerg Steffen și-a exprimat îngrijorarea pentru cele 20 de cereri depuse de investitori. Sursa citată a scris că „guvernul a promis că toate cererile depuse vor fi procesate. Acest lucru nu s-a întâmplat încă. Henley & Partners așteaptă ca guvernul să reia activitatea comisiei responsabile de examinarea dosarelor, astfel încât cererile tuturor solicitanților să fie prelucrate”.

Mai mult, Henley & Partners își menține angajamentul de a conlucra cu toate părțile implicate pentru a asigura acceptarea în program doar a persoanelor minuțios verificate, integre și calificate.

Amintim că recent, guvernul Republicii Moldova a instituit moratoriu până la 1 ianuarie 2021 asupra programului „Cetățeniei prin investiție”.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: