Moratoriu repetat asupra recepţionării cererilor privind dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova prin investiţie
Full Article 1 minutes read

Moratoriu repetat asupra recepţionării cererilor privind dobândirea cetăţeniei Republicii Moldova prin investiţie

Guvernul Republicii Moldova a instituit moratoriu până la 1 ianuarie 2021 asupra programului „Cetățeniei prin investiție”. O decizie în acest sens a fost luat la ședința executivului, astăzi, 26 februarie.

Menționăm că moratoriul privind dobândirea cetățeniei prin investiție a fost instituit începând cu 23 august, pe o perioadă de patru luni. Însă, prin decizie de guvern, începând cu 20 decembrie, moratoriul a fost prelungit cu încă două luni.

Ulterior, parlamentul nu a prelungit moratoriul asupra programului „Cetățenie prin investiție”. Alexandru Jizdan a solicitat transferul proiectului care vizează abrogarea „Legii cetățeniei prin investiții” pentru o altă zi din motiv că nu există raportul comisiei de profil.

Amintim că, într-o conferință de presă din 12 ianuarie, responsabilul de relații cu publicul al companiei Henley & Partners, partenerul guvernului Republicii Moldova în implementarea programului, a declarat că dacă contractul privind implementarea programului de cetățenie prin investiții va fi reziliat, Republica Moldova va fi nevoită să achite anumite penalități, prevăzute în document. Acesta a precizat că nu poate să concretizeze suma penalităților, deoarece prevederile contractului sunt confidențiale.

Susțineți-ne cu un LIKE la pagina noastră de Facebook.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: