Realizatori de filme din 20 de țări UE, reuniți la Chișinău. Maia Sandu i-a îndemnat să colaboreze cu regizorii din Moldova
Full Article 50 second read

Realizatori de filme din 20 de țări UE, reuniți la Chișinău. Maia Sandu i-a îndemnat să colaboreze cu regizorii din Moldova

În premieră pentru țara noastră, realizatori de filme din 20 de țări europene s-au reunit la Chișinău în marja Forumului CinemaHora 2024. La eveniment a fost prezentă și președinta Maia Sandu, care a apreciat evoluția cinematografiei moldovenești din ultimii ani. Șefa statului a dat asigurări, în discursul său, că statul va susține în continuare industria cinematografică locală. 

Instituția prezidențială anunță într-un comunicat că președinta și-a exprimat, în cadrul evenimentului, mândria pentru recunoașterea internațională a regizorilor din Republica Moldova, dar și pentru că publicul local „apreciază din ce în ce mai mult” filmele produse în Moldova.

Șefa statului i-a îndemnat pe realizatorii de film din Moldova și pe cei internaționali să colaboreze în coproducții care să relateze despre „vremurile dificile”, marcate de războiul Rusiei împotriva Ucrainei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: