Regimul liberalizat de vize cu Ecuador va fi anulat. Proiectul de lege, votat în prima lectură
Full Article 2 minutes read

Regimul liberalizat de vize cu Ecuador va fi anulat. Proiectul de lege, votat în prima lectură

Regimul liberalizat de vize cu Republica Ecuador va fi anulat. Un proiect de lege privind denunțarea Acordului dintre Guvernul Republicii Moldova și Republica Ecuador a fost adoptat în prima lectură cu votul a 57 de deputați.

Inițiativa de denunțare a acestui Acord aparține Ministerului Afacerilor Externe, în contextul unor recomandări ale Comisiei Europene.

Instituția a constatat, în mai multe rapoarte, că politica statului nostru în domeniul vizelor nu este pe deplin raliată la lista țărilor terțe, ai căror resortisanți trebuie să dețină viză pentru șederea pe termen scurt în UE. În context, Comisia Europeană a recomandat Republicii Moldova să ajusteze politicile în acest domeniu, în special cele care vizează țările care prezintă riscuri de migrațiune ilegală sau de securitate pentru Uniunea Europeană. De menționat că cetățenii Republicii Ecuador au nevoie de vize pentru a călători în țările membre UE”, se arată într-un comunicat publicat de Parlament.

Autoritățile menționează că denunțarea Acordului „nu va avea consecințe negative”, întrucât cifra schimburilor comerciale dintre Republica Moldova și Republica Ecuador este de 300 de mii de dolari.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Ecuador privind călătoriile fără vize ale cetățenilor a fost semnat în anul 2012 și a intrat în vigoare trei ani mai târziu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: