„Represiune politică!”: PSRM sare în apărarea socialistului Bogdan Țîrdea, vizat într-un dosar penal
Full Article 2 minutes read

„Represiune politică!”: PSRM sare în apărarea socialistului Bogdan Țîrdea, vizat într-un dosar penal

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) califică dosarul penal în care figurează deputatul BCS Bogdan Țîrdea drept o „persecutare” și „represiune politică”. Într-o declarație emisă, socialiștii fac apel la guvernare, pe care o îndeamnă să „înceteze represiunile împotriva opoziției”. Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Președinției, Sorina Ștefârță, a declarat că nu comentează declarațiile politice ale PSRM.

„PSRM insistă pe stoparea persecutării lui Bogdan Țîrdea și îndeamnă guvernarea să înceteze cu represiunile împotriva opoziției, ci să se concentreze pe îndeplinirea promisiunilor sale electorale: creșterea nivelului de trai al cetățenilor, combaterea criminalității și corupției, restabilirea imaginii Republicii Moldova în ochii partenerilor săi externi atât în Vest, cât și în Est”, se arată în declarația emisă de PSRM.

Contactată de NM, purtătoarea de cuvânt a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Adriana Vlas, a declarat că guvernarea „nu intervine în activitatea justiției”.

„Este contrar principiilor noastre, spre deosebire de opoziție, care tocmai cu asta s-a ocupat când a fost la guvernare. Din contra, unul dintre obiectivele noastre centrale este reformarea justiției, curățarea sistemului de oameni compromiși, astfel încât justiția să lucreze în favoarea cetățenilor, nu a clanurilor oligarhice și grupărilor de interese”, a declarat Adriana Vlas pentru NM.

Amintim că deputatul BCS, Bogdan Țîrdea, este cercetat penal pentru îmbogățire ilicită. Informația a fost confirmată de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Violina Moraru, pentru NM. Conform sursei citate, dosarul penal în care figurează Țîrdea a fost pornit încă în luna aprilie, curent. Parlamentarul a fost audiat de procurorii anticorupție pe 17 octombrie. Acestuia i-a fost adus la cunoștința actul procedural – bănuirea, în legătura cu expirarea termenului procedural de amânare a aducerii la cunoștința a acestui act.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: