Reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, întâlnire cu Maia Sandu la Chișinău. Ce au discutat
Full Article 2 minutes read

Reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, întâlnire cu Maia Sandu la Chișinău. Ce au discutat

Reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei Penny Pritzker se află într-o vizită în Republica Moldova. Oficialul american a avut o întrevedere cu președinta Maia Sandu pe 1 aprilie, la Președinția de la Chișinău. Părțile au discutat despre implicarea țării noastre în reconstrucția Ucrainei, care de mai bine de doi ani se confruntă cu invazia rusă.

Discuția s-a axat pe rolul pe care-l poate avea Republica Moldova în procesul de reconstrucție a Ucrainei. Drumurile și căile ferate moderne și sigure de pe teritoriul nostru pot facilita conexiunile dintre Ucraina și România și restul Uniunii Europene, stimulând comerțul regional și economia noastră. Mai mult, țara noastră este dispusă să găzduiască companiile implicate în reconstrucția Ucrainei pentru a facilita accesul lor și investițiile ulterioare în țara vecină”, se arată într-un comunicat publicat de administrația prezidențială.

Oficialii au mai discutat despre cum războiul de peste graniță a afectat cetățenii și afacerile, despre îmbunătățirea infrastructurii și atragerea investițiilor în țara noastră pentru a crește economia și crea locuri de muncă.

În toate aceste eforturi, Statele Unite rămân un aliat de încredere pentru Republica Moldova. Președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința pentru ajutorul oferit țării noastre pentru depășirea provocărilor energetice, economice, de securitate și umanitare din ultimii doi ani, dar și pentru parteneriatul consecvent de la independență încoace”, se mai arată în comunicat.

Potrivit reprezentanților Președinției, în cadrul discuției, șefa statului a subliniat importanța continuării ajutorului SUA pentru Ucraina.

Reprezentantul special al SUA pentru reconstrucția economiei Ucrainei, întâlnire cu Maia Sandu la Chișinău. Ce au discutat

presedinte.md


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: