Republica Moldova va găzdui în 2023 încă un summit: „Este important ca statele membre ale UE să înțeleagă cum progresăm”
Full Article 2 minutes read

Republica Moldova va găzdui în 2023 încă un summit: „Este important ca statele membre ale UE să înțeleagă cum progresăm”

Țara noastră va găzdui în 2023 încă un summit. Este vorba despre summit-ul Euronest. Un anunț în acest sens a fost făcut de secretarul de stat al Cancelariei de Stat Adrian Băluțel. 

„Republica Moldova va găzdui summit-ul Euronest, ceea ce înseamnă parlamentari din Parlamentul european și Ucraina, Georgia și Moldova. Acesta va fi un forum și o platformă ca să promovăm realizările noastre în relația cu UE și să creștem înțelegerea în special a partenerilor europeni în ceea ce facem noi. Evident, evenimentul mare al anului este pe 1 iunie și este summit-ul Comunității Politice Europene, este un format mai larg decât Uniunea Europeană, el va întruni 47 de șefi de state în Republica Moldova”, a comunicat Băluțel, la Radio Moldova.

„Pentru noi este extrem de important ca statele membre ale UE să înțeleagă ce face Republica Moldova și cum progresează, pentru aceasta este nevoie de o comunicare directă”, a conchis Băluțel.

***

Recent, Președinția Republicii Moldova a confirmat că cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene va avea loc pe 1 iunie 2023, la Chișinău. O invitație oficială în acest sens a fost semnată de președinta Maia Sandu și președintele Consiliului European Charles Michel și a fost expediată șefilor de stat și de guvern ale țărilor participante.

La eveniment sunt așteptați 47 de președinți și șefi de guverne, precum și conducătorii Uniunii Europene. Liderii întruniți la Chișinău vor pune în discuție eforturile comune pentru pace, în contextul războiului din Ucraina și al crizelor conexe, apărarea democrației, consolidarea securității energetice și reziliența statelor europene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: