Rezultatele financiare Victoriabank la 30 Septembrie 2020. Contribuția băncii la revenirea economiei în cel de-al 3-lea trimestru

Victoriabank a continuat să susțină economia Moldovei, antreprenorii și cetățenii țării și în trimestru 3 al anului 2020, fiind concentrată pe implementarea strategiilor de creștere și dezvoltare la nivel macro și microeconomic.

  • În primele 9 luni ale lui 2020, banca a virat la buget cca 100 de milioane de lei, sub formă de taxe și impozite.
  • Victoriabank asigură și deservește infrastructura necesară pentru achitarea impozitelor și taxelor de către clienții săi și promovează, prin propriul exemplu, transparența și corectitudinea în derularea afacerilor.
  • Banca continuă procesul de creditare a companiilor și persoanelor fizice, soldul creditelor acordate de Victoriabank depășind 4.6 miliarde lei.
  • Victoriabank și Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) au semnat un nou contract de colaborare, prin care a fost reglementat procesul de acordare a garanțiilor financiare de către ODIMM întreprinderilor mici și mijlocii, care vor să acceseze credite bancare și nu dispun de suficient gaj.
  • Victoriabank este Dealerul nr. 1, care susține în continuare Statul printr-o participare activă pe piața titlurilor de stat și oferirea serviciilor de intermediere clienților săi.
  • Victoriabank se implică și în proiecte de educație financiară, prin proiectul Zoom in banking || Stagii de practică cu remunerare în parteneriat cu EBA și ASEM.

„Cu toate greutățile generate de pandemie, suntem încrezători că, economia va cunoaște în curând o revenire. Sperăm la creșterea colaborării financiare dintre Victoriabank și agenții economici, care, în mod sigur, vor contribui atât la stimularea economică a țării, cât și la creșterea băncii. În orice context de dezvoltare, Victoriabank trebuie să găsească noi oportunități, deoarece piața este a oamenilor întreprinzători, iar banca e angrenată în efortul general de dezvoltare și prosperitate” – a declarat Bogdan Pleșuvescu, Președintele Comitetului de Direcție Victoriabank.

Victoriabank a primit recunoașterea pentru integritatea în afaceri la Gala Businessului Moldovenesc. În cadrul Galei, Banca a luat premiul „Implementarea standardelor de integritate în sectorul privat” la ediția din acest an a concursurilor „Marca Comercială a anului” și „Premiul pentru realizări în domeniul calității”. A mai primit alte doua premii – „Debutul anului” acordat pentru produsul lansat la sfârșitul anului 2019 STAR Card și „Rebranding” pentru noua sa identitate de brand modern, creată la aniversarea celor 30 de ani de activitate. La fel, i-a fost decernat și premiul „Extra Mile” oferit de Mastercard pentru integritatea datelor.

Victoriabank este #CuPoftădeCaritate, implicându-se activ în acțiuni caritabile. La inițiativa angajaților băncii a fost lansată o campanie internă ,,Vreau să mă implic în lupta cu Covid”, o campanie de strângere de fonduri, donate ulterior instituțiilor medicale, dar și de susținere a mai multor inițiative sociale.  Din banii donați de către angajați în această campanie, a fost procurat un laringoscop video performant, oferit secției Otorinolaringologie din cadrul Spitalului Clinic Republican pentru Copii „Emilian Coțaga”, care permite medicilor să lucreze de la distanță cu micii pacienți, fără risc de infectare.

Victoriabank este #CuPoftădePremii

În trimestrul 3 2020 a acordat premii pentru „TOP 100 cei mai activi utilizatori de carduri Visa de la Victoriabank” și a lansat mai multe promoții în scop de a-și susține și fideliza clienții, cum ar fi „Toamna de aur”, „Achită și câștigă cu STAR Card”, Achită și câștigă cu Visa, „Ploaia de stele cu STAR Card”, „Câștigă cu transferurile rapide de la Victoriabank”,”„6 luni de Pachet Nelimitat Gratuit”, etc.

Victoriabank este #CuPoftădeDigitalizare, fiind concentrată pe centralizarea, optimizarea și automatizarea proceselor operaționale.

  • În trimestrul 3 al anului curent în aria de carduri bancare, banca a lansat o nouă inovație digitală Cash by Code, ce permite retragerea numerarului la bancomatele băncii fără prezența cardului.
  • Pentru persoane fizice, banca a implementat noi funcționalități în aplicația de online banking, precum deschiderea contului curent și contului de depozit, constituirea depozitelor la o dobândă mai mare decât la deschiderea acestora la ghișeul băncii, alimentarea depozitului și retragerea parțială din depozit, conversie valutară, efectuarea gratuită a transferurilor între conturile proprii (de card și conturi curente), efectuarea transferurilor către conturile de card sau curente deschise la alte bănci din Moldova sau din lume.

 

Izolarea a contribuit la intensificarea comportamentului digital printre clienții băncii. Prin urmare, în primele trei trimestre ale anului 2020 au fost efectuate peste 1.94 milioane tranzacții web (prin VB24 Web) și peste 1.7 milioane de tranzacții efectuate de pe dispozitivele mobile (prin VB24 Mobile). Aceste rezultate remarcabile se explică și prin creșterea în primele 3 trimestre cu peste 72 mii a numărului de utilizatori noi ale aplicațiilor web și mobile banking, marca Victoriabank.

Activele Victoriabank au constituit 14,583 milioane lei la finalul trimestrului trei al acestui an. Cota de piață a băncii, conform activelor totale, a constituit 14.86%, banca menținându-se ferm pe locul 3 pe sectorul bancar.

Portofoliul de depozite a constituit suma de 11,284 milioane lei. Cota de piață a Victoriabank la depozite a înregistrat nivelul de 15.16%, după mărimea portofoliului, banca plasându-se pe locul 3 în sectorul bancar.

Portofoliul de credite (principal) la data de 30.09.2020 a însumat 4,574 milioane lei, crescând în 9 luni cu peste 513 milioane lei. O creștere semnificativă a înregistrat portofoliul de credite persoane fizice, de la început de an – cu 36.8%.

În perioada analizată, indicele de rentabilitate a capitalului băncii (ROE) a înregistrat nivelul de 8.10%, iar cel de rentabilitate a activelor (ROA) a constituit 1.42%.

Profitul net al Victoriabank, în primele nouă luni ale anului a atins valoarea de 168.9 milioane lei, depășind cu mult valoarea planificată.

La sfârșitul a 9 luni curent în cadrul băncii activau peste 1,000 de angajați.

Conform situației la sfârșitul perioadei de raportare, banca își desfășoară activitatea prin intermediul a 30 sucursale și 59 de agenții din întreaga țară.

Victoriabank continuă să susțină populația și companiile și, în același timp, să se implice în gestionarea provocărilor generate de pandemie.

Mai multe detalii despre situația financiară pentru anul 2020, puteți accesa aici.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

comisarul.ro

Guvernul dă undă verde unei companii din Constanța să investească €24 mln în Portul Internațional Liber Giurgiulești

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securitatea Statului, în fruntea căruia se află premierul Dorin Recean, a examinat solicitările de aprobare prealabilă a unor investiții strategice. Între altele a fost avizată pozitiv propunerea companiei naționale „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța, România (CNAMP), care vrea să investească 24 milioane de euro în infrastructura Portului Internațional Liber Giurgiulești.

Consiliul pentru Examinarea Investițiilor de Importanță pentru Securiatea Statului a examinat și aprobat solicitarea CNAMP, care intenționează să investească peste 24 de milioane de euro în dezvoltarea infrastructurii Portului Internațional Liber Giurgiulești, gestionat, în prezent, de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD).

Cererea privind obținerea aprobării prealabile a investițiilor prevede achiziționarea a 100% din capitalul social al ÎCS „Danube Logistics” SRL, o companie privată deținută în proporție de 100% de către BERD – investitorul general și operatorul Portului Internațional Liber Giurgiulești. 

Planul de investiții propus vizează dezvoltarea unui terminal cu rampe, amenajarea unui terminal pentru containere, modernizarea căii ferate, extinderea spațiilor de depozitare, digitalizarea activităților din port și implementarea de soluții pentru eficiență energetică și tranziție verde. 

Suplimentar, Consiliul a avizat pozitiv investițiile propuse de 13 companii care activează în domeniile comunicațiilor electronice, energiei, telecomunicațiilor și agriculturii. Pentru alte 12 companii, Consiliul a solicitat informații suplimentare, necesare finalizării procesului de analiză. 

Pe de alta parte, pentru 16 companii Consiliul a refuzat acordarea aprobării prealabile pentru investiții, din motive ce țin de riscuri la adresa securității economice a statului sau din cauza neconformării acestora cu solicitările de a furniza informații adiționale.

Consiliul a mai decis transmiterea unor notificări repetate către 68 de companii care nu au răspuns solicitărilor anterioare privind prezentarea informațiilor necesare. Alte 3 au primit un termen extins, în vederea completării dosarelor cu informațiile solicitate. În cazul a 5 companii, deciziile au fost amânate pentru o analiză suplimentară.

Andrei Mardari / NewsMaker

Nesterovschi își vrea înapoi salariul de deputat. A atacat Parlamentul în judecată

Deputatul fugar Alexandr Nesterovschi, condamnat la 12 ani de închisoare, a atacat Parlamentul Republicii Moldova la Curtea de Apel. Acesta solicită să i se achite salariul, indemnizațiile și compensațiile care i-au fost suspendate temporar, după ce a absentat de la ședințele plenare în 2023.

În mai 2023, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a emis o dispoziție prin care, începând cu aceiași lună, suspenda achitarea salariului, indemnizațiilor și compensațiilor pentru deputatul Alexandr Nesterovschi, din cauza absențelor de la ședințele plenare. Documentul consemna că achitarea plăților în cauză va fi suspendată până la reluarea activității legislative.

Astfel, Nesterovschi nu a primit salariu, indemnizații și compensații până în ianuarie 2024.

În martie 2024, Alexandr Nesterovschi a acționat în judecată Parlamentul, solicitând anularea dispoziției semnat de Igor Grosu și obligarea legislativului la achitarea salariului, indemnizațiilor și compensațiilor pentru perioada mai 2023 – ianuarie 2024. Pe 12 martie 2025, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, care a examinat cauza, a respins drept neîntemeiată solicitarea parlamentarului.

Document by Ana-Maria

Ulterior, Alexandr Nesterovschi, prin intermediul avocaților săi, a contestat decizia judecătorească la Curtea de Apel Centru.

Amintim că, pe 19 martie 2025, Alexandr Nesterovschi a fost condamnat de prima instanță la 12 ani de închisoare pentru corupție pasivă în proporții deosebit de mari și pregătirea finanțării partidelor politice din partea unui grup criminal organizat condus de oligarhul fugar Ilan Șor. Sentința a fost pronunțată în lipsa parlamentarului, care a dispărut cu puțin timp înainte ca instanța să-l condamne.

Pe 31 martie, directorul Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Alexandru Musteața, a declarat că Nesterovschi se află în regiunea transnistreană și că „Federația Rusă l-a ajutat să se eschiveze de la închisoare”. Potrivit șefului SIS, Nesterovschi a fost transportat cu un mijloc auto, cu numere diplomatice ale Federației Ruse, în regiunea transnistreană, care nu se află sub controlul autorităților constituționale ale Republicii Moldova. Tot pe 31 martie, președinta Maia Sandu a spus că autoritățile de la Chișinău au cerut celor de la Tiraspol ca deputatul Alexandr Nesterovschi să fie predat malului drept. De cealaltă parte, Tiraspolul a spus că nu are informații despre aflarea lui Nesterovschi în Transnistria, în timp ce Ambasada Federației Ruse la Chișinău a catalogat informațiile privind implicarea sa în fuga deputatului drept „speculații provocatoare”.

Pe 10 iulie, în cadrul unei emisiuni televizate, Lilian Carp, deputat PAS și președinte al Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a declarat că Nesterovschi ar fi părăsit regiunea transnistreană și s-ar afla în Federația Rusă.

(VIDEO) 13 ani de pușcărie pentru Tauber/ Deputații, mulțumiți de ei/ Salariu de €1.000 „este o realitate”

Cele mai importante știri din Moldova și din lume în noua ediție NewsMaker!
Subiectele ediției:
— Exerciții de combatere a atacurilor cibernetice, desfășurate la Chișinău
— Avocații din Moldova intră în grevă
— Explicația lui Radu Marian despre salariul mediu din capitală
— Danemarca oferă 7 mln de euro penru apărarea Moldovei
— Pompierii moldoveni merg în Grecia pentru a lupta cu flăcările
— Iunie 2025, cea mai sângeroasă lună a războiului din Ucraina
— Cazacii ruși cer sprijin pentru Tiraspol. Reacția Chișinăului
— Procurorii cer condamnarea Marinei Tauber la 13 ani de închisoare
— Volieră panoramică pentru lei și surprize tropicale la Zoo
— Percheziții la adiministrația publică locală din Taraclia
— Carp: deputații fugari Nesterovschi și Lozovan au părăsit Moldova
— Comisia Europeană, despre interdicția Schengen aplicată lui Ceban
— Sunau în numele băncii și furau banii de pe conturi
— Viitorii deputați, îndemnați să mențină cursul european al țării
— Dodon, Vlah și Tarlev, din nou în Rusia
— Final de mandat: deputații evită să-și dea note, preferă verdictul cetățenilor
Abonați-vă la NewsMaker – cele mai actuale știri fără cenzură.
Nu uitați să apăsați pe clopoțel pentru a nu rata noile ediții: zilnic, la 15:00 și 19:00, de luni până vineri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

clujust.ro

Avocații intră în grevă generală: „Asistăm la preluarea controlului politic”. Ce îi nemulțumește

Avocații din Republica Moldova intră în grevă generală, începând cu 15 iulie, în semn de protest față de modificările aduse Legii cu privire la avocatură. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi de membrii Consiliului Uniunii Avocaților, care s-au întrunit în ședința extraordinară pe 11 iulie.

Greva va fi menținută până la desfășurarea Congresului extraordinar al avocaților, programat pentru 25 iulie. Pe durata protestului, avocații și avocații stagiari nu vor acorda asistență juridică, iar absența de la activitățile profesionale va fi considerată justificată.

Decizia vine după ce Parlamentul a votat, pe 10 iulie, modificări la Legea cu privire la avocatură. Potrivit președintelui Uniunii Avocaților, Dorin Popescu, proiectul a fost supus votului „în mod clandestin”, fără consultarea în prealabil a avocaților și fără respectarea procedurilor legale. Potrivit acestuia, amendamentele incluse „afectează grav funcționarea avocaturii ca profesie liberă și independentă”.

„Asistăm la un proces de erodare a statului de drept, prin preluarea de către stat (dar în realitate, de anumite persoane) a controlului politic asupra profesiei de avocat”, a scris Popescu pe rețelele de socializare.

În acest context, Consiliul Uniunii Avocaților face apel către președinta Maia Sandu să nu promulge această lege.

Potrivit deciziei Consiliului, în cadrul Congresului extraordinar din 25 iulie, avocații urmează să dezbată exclusiv subiectul „ingerinței în independența, libertatea și autonomia profesiei, prin acceptarea și votarea amendamentului respectiv”.

Deocamdată, autoritățile nu comentat oficial greva anunțată de Uniunea Avocaților din Republica Moldova și nici acuzațiile și îngrijorările exprimate de reprezentanții profesiei.

Cabinetul Avocatului Denis Terioșchin/Facebook
Cabinetul Avocatului Denis Terioșchin/Facebook

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!
nordinfo.md/foto simbol

Investiție de peste €500.000 în construcția unui depozit modern pentru semințe la Bălți

La Bălți se construiește un depozit modern pentru păstrarea semințelor, cu o investiție ce depășește jumătate de milion de euro. Noua hală, cu o suprafață de 1200 m², va permite stocarea semințelor în toate fazele de prelucrare. Lucrările sunt programate să se finalizeze la începutul toamnei 2025. Informațiile au fost comunicate pe 11 iulie de Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare.

Ministerul a anunțat că depozitul este construit la Centrul Național de Cercetare și Producere a Semințelor, filiala Bălți. Investiția în construcție se ridică la 514 mii de euro și este realizată prin proiectul „Livada Moldovei”, gestionat de minister. „Livada Moldovei” este o linie de creditare oferită de Banca Europeană de Investiții Guvernului Republicii Moldova.

„Noua hală, cu o suprafață de 1200 m², va permite stocarea semințelor în toate fazele de prelucrare și va fi dotată cu un cântar rutier instalat pe structură de beton armat, pentru o gestionare logistică eficientă. Proiectul a fost lansat ca răspuns la uzura avansată a infrastructurii existente, care nu mai asigură condiții corespunzătoare de umiditate, protecție fitosanitară și manipulare mecanizată”, au comunicat reprezentanții ministerului, adăugând că lucrările urmează să fie finalizate la începutul toamnei 2025.

Ministerul a declarat că „infrastructura modernizată va contribui la sporirea capacității naționale de producere și păstrare a semințelor certificate, adaptate condițiilor pedoclimatice locale”.

Больше нет статей для показа
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: