VIDEO „A fost necesar de a combate dezinformarea”. Maia Sandu, reacție la declarațiile lui Lavrov că Moldova interzice știrile rusești
Full Article 2 minutes read

VIDEO „A fost necesar de a combate dezinformarea”. Maia Sandu, reacție la declarațiile lui Lavrov că Moldova interzice știrile rusești

Legea securității informaționale reprezintă decizia suverană a Parlamentului și a Președinției Republicii Moldova. O declarație în acest sens a fost făcută de șefa statului Maia Sandu, ca urmare a afirmațiilor ministrului rus Serghei Lavrov precum că autoritățile moldovenești sunt poziționate împotriva Federației Ruse și încearcă „să anuleze tot ce este rusesc”. Președinta spune că „legea a fost necesară pentru a combate dezinformarea”. 

Pe 24 iunie, Maia Sandu a fost întrebată cum comentează declarațiile oficialului rus, care și-a exprimat regretul față de interzicerea în Moldova a difuzării știrilor rusești.

„Această lege ține de decizia suverană a Parlamentului și a Președinției țării noastre și a fost necesară pentru a combate dezinformarea”, a spus președinta.

Sandu a mai menționat că va asigura și în continuare „un spațiu informațional obiectiv”.

„Facem acest lucru și vom face în continuare ca să asigurăm un spațiu informațional obiectiv pentru ca cetățenii noștri să poată să analizeze lucrurile pornite de la informații obiective, și nu de la propagandă și surse false”, a declarat președinta.

De menționat că pe 23 iunie, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat că autoritățile moldovenești sunt poziționate împotriva Federației Ruse și încearcă „să anuleze tot ce este rusesc”. Oficialul rus, într-un interviu pentru compania națională de televiziune din Belarus, referindu-se la Ucraina, a remarcat că țara s-a gândit să-și întărească suveranitatea prin desființarea a tot ce este rusesc. Potrivit lui Lavrov, Moldova a urmat calea Ucrainei.

„Din păcate, acum în Moldova se încearcă a întreprinde o anulare a tot ce este rusesc. Președintele a semnat o lege prin care se spune că nu vor mai fi știri din Rusia în Moldova. Este trist”, a spus el.

 

De menționat că pe 22 iunie, în Republica Moldova a intrat în vigoare legea care interzice difuzarea de știri, programe informative și analitice rusești, dar și filme militare. Interdicția nu vizează „programele de divertisment care nu au conținut militar”.

Odată cu intrarea în vigoare a legii securității informaționale, aceste produse media nu se vor mai regăsi în grilele de emisie, nici după expirarea stării de urgență. Recent, șefa CA, Liliana Vițu, a spus că „războiul din Ucraina determină autoritățile să ia măsuri mult mai dure față de propaganda venită din exterior”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: