Burse în valoare de 2500 lei și locuri gratuite în cămine. Ofertele Universității de Stat din Moldova pentru noul an de studii
Full Article 3 minutes read

Burse în valoare de 2500 lei și locuri gratuite în cămine. Ofertele Universității de Stat din Moldova pentru noul an de studii

Burse de excelență, în valoare de 2 500 de lei, burse nominale, care ar acoperi taxa pentru studii sau cazare gratuită în cămine – sunt doar câteva dintre facilitățile pe care le propune Universitatea de Stat din Moldova (USM) tinerilor care vor alege să studieze aici. Totodată, USM pune la dispoziția viitorilor studenți 966 locuri cu finanțare bugetară pentru ciclul I (licență) și 862 locuri cu finanțare bugetară pentru ciclul II (masterat).

Potrivit prorectorului USM, Otilia Dandara, instituția propune viitorilor studenți peste 60 de programe de licență și 60 de programe de master, puse la dispoziție de cele 11 facultăți și șase școli doctorale ale USM.

În acest an, potrivit Otiliei Dandara, statul va finanța 966 locuri bugetare pentru studenții care vor accede în ciclul I și 862 de locuri bugetare pentru masteranzi.

Totodată, USM vine cu mai multe programe de susținere și motivare a studenților. Astfel, candidații la admitere au posibilitatea să beneficieze, după admitere, de burse de excelență, în valoare de 2500-1500 lei; burse nominale, în valoare de 50% din taxa la studii sau burse „Pedagogul viitorului”, care, ca și în cazul burselor nominale, vor acoperi jumătate din taxa de studii. Totodată, viitorii studenți care vor beneficia de această bursă vor avea posibilitatea să se cazeze gratuit în căminele USM.

Potrivit Otiliei Dandara, USM pune la dispoziția viitorilor studenți 2300 de locuri în cămine. „Sunt condiții bune și foarte bune”, a specificat Dandara.

Studenții care doresc să își facă studiile la USM pot depune actele în perioada 25 iulie-2 august atât cu prezență fizică, cât și online. Pe data de 3 august vor fi anunțate rezultatele preliminare, iar în perioada 4-6 august studenții admiși vor putea depune actele în original. Pe 8 august, USM va anunța rezultatele finale ale Admiterii 2022.

În prezent, în cadrul Universității de Stat din Moldova își fac studiile 11 mii de studenți.

Amintim că autoritățile au demarat reforma universitară la sfârșitul lunii iunie. În urma acesteia, mai multe universități au fost fuzionate. Prin urmare, Universitatea de Stat din Moldova a fost reorganizată prin absorbția a 15 instituții universitare din țară. Reforma instituțiilor superioare de învățământ a stârnit critici în societate. Pentru anularea acesteia s-au expus, inclusiv, trei foști președinți de țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: