Prim-ministrul Țărilor de Jos, către Maia Sandu: „Sunteți un exemplu pentru noi toți”
Full Article 2 minutes read

Prim-ministrul Țărilor de Jos, către Maia Sandu: „Sunteți un exemplu pentru noi toți”

Amenințarea rusă „este palpabilă” și în Republica Moldova, aflată la graniță cu Ucraina, țară pe care Federația Rusă a invadat-o acum mai bine de un an în urmă, susține prim-ministrul Țărilor de Jos, Mark Rutte. Oficialul s-a arătat în debutul Summitului EPC emoționat de curajul și rezistența de care au dat dovadă președinta Maia Sandu și poporul moldovenesc în fața provocărilor hibride rusești.

„Moldova este vecină cu Ucraina și aici amenințarea rusă este palpabilă. Rusia vrea să submineze încrederea poporului moldovenesc cu amenințări hibride (…). Suntem cu toții emoționați de curajul de care ați dat dovadă. Sunteți un exemplu pentru noi toți. Îți mulțumesc, dragă Maia, că organizezi în aceste vremuri dificile această reuniune”, a declarat Mark Rutte în debutul Summitului Comunității Politice Europene.

Premierul Țărilor de Jos a chemat liderii UE să își unească eforturile în sprijinul Ucrainei.

„Trebuie să facem tot ce putem ca să avem o coaliție internațională, să întărim capacitatea forțelor aeriene ale Ucrainei. Trebuie să pregătim piloții ucraineni pe avioanele F-16, pentru ca Ucraina să se poată apăra și în viitor. Trebuie să extindem coaliția Patriot, pentru că am văzut ce poate face acest sistem. Avem nevoie de mai multe țări care dispun de sistemul Patriot să se implice. Cred că nu trebuie să vă spun cât de mare este miza și că acest război nu se va încheia de la sine”, a mai declarat Mark Rutte în luarea sa de cuvânt.

Pe 1 iunie 2023, în Republica Moldova se desfășoară un eveniment fără precedent în istoria țării. Circa 50 de președinți, prim-miniștri și oficiali europeni de rang înalt se află în țara noastră. Summitul Comunității Politice Europene se desfășoară la Castelul Mimi din satul Bulboaca, raionul Anenii Noi, situat la circa 35 de kilometri de Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: