SIS susține că nu a dispus urmărirea vizuală a Iuliei Navalnîi, aflată la Chișinău
Full Article 2 minutes read

SIS susține că nu a dispus urmărirea vizuală a Iuliei Navalnîi, aflată la Chișinău

Serviciul de Informații și Securitate s-a autosesizat pe marginea declarațiilor cetățenei Federație Ruse, Iulia Navalnîi, făcute pe o platformă de socializare, privind pretinsa filare pe teritoriul Republicii Moldova. Reprezentanții instituției susțin că nu au dispus filarea acesteia.

SIS menționează că asupra cetățenei Federației Ruse nu au fost desfășurate măsuri speciale de investigații, inclusiv urmărirea vizuală a acesteia.

Totodată, urmare a informațiilor prezentate, SIS, în cooperare cu alte instituții de ocrotire a normelor de drept,  a demarat o anchetă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor expuse de către Iulia Navalnîi.

Amintim că soția lui Alexei Navalnîi a vizitat pentru prima oară capitala R. Moldova. Aceasta susține că i-a plăcut orașul, nu și atitudinea. Mai exact, Iulia Navalnaia susține că a fost reținută la Aeroport pentru verificări suplimentare, i-a fost fotografiat pașaportul, iar din hotel a fost filată.

„Am o singură întrebare: dragă Maia Sandu, dvs de ce aveți nevoie să mă urmăriți?”, a scris aceasta.

Președinția a anunțat că va dispune o anchetă pe marginea acestui caz. Iar Poliția de Frontieră a precizat că, odată cu instituirea stării de urgență în legătură cu războiul din Ucraina, toți cetățenii străini trec un control special la vamă. Potrivit comunicatului, procedura de control special la traversarea frontierei de stat „este una pentru toți”, iar excepții, în acest sens, „nu pot fi admise”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: