Rusia anunță că a cucerit orașul Soledar. Ucraina – neagă, însă jurnaliștii americani susțin contrariul
Full Article 2 minutes read

Rusia anunță că a cucerit orașul Soledar. Ucraina – neagă, însă jurnaliștii americani susțin contrariul

Armata rusă susține că a luat sub control deplin orașul Soledar din regiunea Donețk, care a făcut obiectul unor lupte aprige în ultimele săptămâni. Anunțul a fost făcut, pe 13 ianuarie, de Ministerul Apărării al Federației Ruse. Partea ucraineană a negat această afirmație.

Potrivit Moscovei, controlul deplin asupra Soledarului permite Rusiei să întrerupă liniile de aprovizionare ale Forțelor Armate ale Ucrainei în Bahmut, să blocheze și să prindă în capcană armata ucraineană rămasă în oraș.

Anterior,șeful și fondatorul grupării de mercenari ruși „Wagner”, Evgheni Prigojin a declarat că trupele sale au preluat controlul localității fără ajutorul armatei ruse. Ministerul rus al Apărării a precizat că nu este adevărat și că armata a aplicat atacuri aviatice, atacuri cu rachetă și focuri de artilerie.

Reprezentantul Grupării de Est a Forțelor Armate ale Ucraine Serghei Cerevatîi a declarat pentru publicația hromadske.ua că informațiile Ministerului rus al Apărării nu sunt adevărate, iar luptele pentru oraș continuă. 

Între timp, jurnaliștii CNN susțin că au filmat trupele ucrainene care se retrag din apropierea orașului, fapt care ar confirma că acesta a fost preluat de ruși.

Chiar dacă este mic și nu are nicio importanță strategică, rușii continuă lupta sângeroasă pentru Soledar, din cauza minelor subterane de sare care se găsesc în acest oraș și care ar permite armatei ruse să depășească linia actuală a frontului. 


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: