Rusia raportează atacuri cu drone asupra a 5 regiuni din Rusia și Sevastopol: Avioane în flăcări și trafic aerian perturbat
Full Article 3 minutes read

Rusia raportează atacuri cu drone asupra a 5 regiuni din Rusia și Sevastopol: Avioane în flăcări și trafic aerian perturbat

Ministerul rus al Apărării raportează cinci atacuri cu drone asupra orașelor Pskov, Breansk, Oriol, Kaluga și Reazan din Federația Rusă, precum și atacuri asupra orașului Sevastopol din peninsula Crimeea, aflată sub controlul ilegal al Rusiei, din 2014. Moscova acuză Kievul că ar fi lansat atacurile cu drone. Ucraina nu a comentat, până la această oră, acuzațiile, însă a raportat, la rândul său, atacuri cu rachete asupra capitalei Kiev, soldate cu două decese și răniți.

Potrivit BBC, atacul cu dronă asupra orașului Pskov a fost raportat în jurul orei 00:30 de guvernatorul regiunii. Drona ar fi încercat să lovească aeroportul militar din  regiune, însă atacul ar fi fost respins. După atac, pe aeroport a izbucnit un incendiu, focarele au fost localizate și lichidate la scurt timp. Cel puțin patru aeronave il-76 au fost avariate în urma atacului, a informat TASS, citând surse din serviciile de urgență. Aceasta este una dintre cele mai mari pierderi suferite de armata rusă în  timpul acestui război. BBC scrie că, urmare a incidentului, zborurile pe aeroport au fost anulate până joi pentru verificarea și refacerea pistei. Din fericire, nu au fost raportate victime sau răniți, potrivit sursei citate.

La puțin peste o oră de la incidentul din Pskov, ora 01.45, Ministerul rus al Apărării a anunțat distrugerea a trei drone care ar fi ucrainene în regiunea Breansk și a uneia în regiunea Oriol. Mai târziu, guvernatorii din cele două regiuni au raportat că nu au existat victime în urma atacurilor.

Aproape de ora 02.00, Ministerul Apărării al Federației Ruse a declarat că aviația Flotei Mării Negre a distrus patru ambarcațiuni cu grupuri de debarcare ale Forțelor Armate ale Ucrainei, cu până la 50 de persoane.

O jumătate de oră mai târziu, Ministerul Apărării a raportat că în jurul orei 02:00, o altă dronă a fost distrusă deasupra orașului Kaluga.

La ora 03:10, guvernatorul Sevastopolului a anunțat respingerea unui atac al dronelor dinspre mare în zona Golfului Sevastopol. Aproape simultan, Ministerul rus al Apărării a raportat că o dronă ucraineană a fost doborâtă și peste regiunea Reazan.

Cele mai grave atacuri asupra aerodromurilor militare rusești de la începutul războiului, potrivit Agenstvo.

  • 19 august – o dronă a atacat baza aeriană Soltsy din regiunea Novgorod. Cel puțin un bombardier cu rachete Tu-22M3 a ars, potrivit unei fotografii a unui martor ocular la incendiu și a unei imagini din satelit care a înregistrat traseul incendiului.
  • 26 decembrie – potrivit Ministerului rus al Apărării, trei militari au fost uciși într-un atac al unei drone ucrainene pe aerodromul Engels din regiunea Saratov.
  • 5 decembrie – atacuri asupra aerodromurilor militare din regiunile Saratov și Reazan. În regiunea Saratov, o dronă a căzut pe pista unui aerodrom din orașul Engels. S-a raportat că a rănit două persoane și a avariat două avioane. Potrivit unor rapoarte, două bombardiere Tu-95 au fost avariate. Pe aerodromul de lângă Reazan, după cum a raportat RIA Novosti, în urma exploziei unui camion cu combustibil, trei persoane au murit, șase au fost rănite și o aeronavă a fost avariată.
  • 9 august – atac asupra aerodromului Saki din Crimeea. Potrivit informațiilor britanice, armata rusă a pierdut opt ​​avioane deodată.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: