Ruslan Popov a fost liberat provizoriu și plasat sub control judiciar pentru următoarele 20 de zile
Full Article 2 minutes read

Ruslan Popov a fost liberat provizoriu și plasat sub control judiciar pentru următoarele 20 de zile

Ruslan Popov, adjunctul suspendat al procurorului general suspendat, aflat până acum în arest la domiciliu, a fost liberat provizoriu și plasat sub control judiciar pentru următoarele 20 de zile. O decizie în acest sens a fost luată marți, 28 decembrie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana. Procurora de caz, Nadejda Busuioc a menționat pentru ZdG că acuzatorii de stat vor contesta încheierea instanței de fond la Curtea de Apel Chișinău.

La 8 decembrie curent, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus prelungirea arestului la domiciliu cu încă 20 de zile în privința adjunctului suspendat al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, cercetat pentru îmbogățire ilicită.

Amintim că Ruslan Popov a fost reținut pe 9 octombrie, pe un termen de 72 de ore. El este cercetat penal pentru îmbogățirea ilicită. Urmărirea penală este exercitată de către un grup de procurori și ofițeri de urmărire penală din cadrul Procuraturii Anticorupție, cu suportul acordat de Serviciul de Informații și Securitate. Procurorii anticorupție au solicitat judecătorilor să emită mandat de arestare pe numele său.

Ruslan Popov a fost suspendat din funcția de adjunct al procurorului general concomitent cu deschiderea unui dosar penal pe numele lui Alexandr Stoianoglo. Împreună cu colegul său, Iurie Perevoznic (în prezent, acesta a demisionat din funcția de procuror-șef adjunct), Ruslan Popov a susținut o conferință de presă în cadrul căreia a declarat că Stoianoglo ar fi nevinovat.

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Vasile Grădinaru a depus o sesizare la Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) și le-a reproșat lui Popov și Perevoznic că s-ar fi expus în mod public în interes personal și au dat apreciere juridică pe fiecare capăt de acuzare, care i se incriminează lui Stoianoglo.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: