Săptămâna Internațională a Educației Financiare 2021 la Microinvest
Full Article 4 minutes read

Săptămâna Internațională a Educației Financiare 2021 la Microinvest

Știai că cartea motivațională „De la idee la bani”, scrisă de Napoleon Hill, despre viața magnatului Andrew Carnegie este unul din cele mai populare bestseller-uri din întreaga lume, vândut în peste 20 milioane de exemplare? O dovadă clară că banii reprezintă  o resursă importantă a omenirii, pe care toți și-i doresc, dar nu toți îi pot gestiona eficient.

De ce este atât de vital să-ți gestionezi banii corect? În primul rând pentru că acest lucru ne poate garanta bunăstare și încredere în ziua de mâine. Iar primul pas ca să fii sigur în deciziile tale financiare, începe încă din cea mai fragedă copilărie, prin educația financiară, sau mai simplu spus „arta de administrare a banilor”. Fiind un creditor responsabil, Microinvest se implică activ în activitățile de educație financiară a societății. Una din campaniile la care aderăm cu drag în fiecare an este Săptămâna Internațională a Educației Financiare (Global Money Week).

Învață. Economisește. Câștigă – împreună cu Microinvest, în cadrul #GMW2021

Fără îndoială, banii sunt o parte importantă din viața noastră, care ne asigură condiții mai bune de trai, realizarea scopurilor propuse și alte necesități importante. Secretul principal, că să beneficiem din plin de toate aceste avantaje și posibilități, constă în gestionarea corectă și inteligentă a acestora. Să-ți gestionezi banii corect înseamnă mai mult decât simple calcule matematice a veniturilor și cheltuielilor, ci și gestionarea responsabilă a posibilităților și așteptărilor.

La Microinvest suntem promotorii creditării responsabile, pentru că vrem ca clienții noștri să se bucure de beneficiile împrumuturilor și realizarea scopurilor propuse, rapid și eficient. Iată de ce, considerăm primordial faptul ca înainte de a apela la un credit, să îți cunoști pe deplin posibilitățile financiare și să faci acest pas cât mai înțelept.

Astfel, în perioada 22 – 28 martie, împreună vom aborda următoarele subiecte:

  1. Istoria banilor – de la primele monede până la cardurile electronice.
  2. Ce sunt creditele și care sunt părțile componente ale acestora?
  3. De câți bani avem nevoie și cum să-i cheltuim corect? – secrete de la cei mai mici.
  4. Învățăm valoarea banilor prin jocuri de familie.
  5. Educația financiară în școală – recomandări pentru părinți și profesori.

Campania va derula sub tag-ul nostru personalizat #Microinvest_Creditor_Responsabil și tag-urile generale #LearnSaveEarn #GMW2021 și #TakeCareOfYourMoney. Timp de 7 zile vei putea afla lucruri noi și utile despre bani, creditare și gestionarea corectă a veniturilor și cheltuielilor. Și pentru că știm că tema educației financiare este actuală la orice vârstă, avem activități pentru toți, de la mic la mare, de la copii și adolescenți, până la tineri și maturi.

Fii cu ochii pe site-ul nostru și paginile de socializare Facebook și Instagram, ca să nu pierzi nicio postare. Iar dacă ți-a plăcut și împărtășești același mesaj cu noi, nu ezita să le distribui pe pagina ta, ca să ajungem la cât mai multe persoane. Până și lucrurile complicate pot fi simple, dacă ești bine informat și sigur în deciziile tale.

Learn. Save. Earn.

___________________________________________________________________________

Microinvest – organizație de creditare nebancară, cu capital străin, care își desfășoară activitatea în Republica Moldova, începând cu anul 2003. Potrivit Comisiei Naționale a Pieței Financiare, din rândul organizațiilor de creditare nebancară din țară, Microinvest este compania cu cel mai mare portofoliu de credite. Suntem un partener de încredere pentru persoanele fizice și micul business, propunând clienților finanțare flexibilă și sigură, la momentul oportun.

Global Money Week (GMW) – este inițiativa Child & Youth Finance International (CYFI) și  reprezintă o campanie anuală de informare a copiilor și tinerilor cu privier la bani, venituri și antreprenoriat. Anual, în cadrul campaniei, participă peste 175 de țări din întreaga lume.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: