PCCOCS

Șase copii – victime ale abuzului sexual au fost identificate datorită unui grup de lucru organizat de Europol

Șase copii – victime ale abuzului sexual au fost identificate în urma celui de-al 9-lea grup de lucru pentru identificarea victimelor, organizat de Centrul european de criminalitate cibernetică (EC3) al Europol, informează Poliția Republicii Moldova pe 2 iulie.

41 de specialiști în identificarea victimelor din întreaga lume, în perioada 14-25 iunie 2021,  și-au unit eforturile pentru a identifica cât mai multe victime ale abuzului sexual asupra copiilor, reprezentați în imagini foto și video.

Întrucât Europol gestionează peste 59 de milioane de imagini și fișiere video unice, pentru a se pregăti pentru acțiune, specialiștii au selectat imagini ale victimelor a căror locație și identitate nu erau încă stabilite.

Astfel, participanții au evaluat peste 300 de serii de fișiere. Pentru 47 dintre acestea, a fost identificată țara unde au fost produse.

În urma acțiunilor efectuate de către grupul de lucru, au fost depistate semne/obiecte specifice unei anumite țări, ceea ce a urmat notificarea imediată a statului respectiv, astfel încât să fie posibilă inițierea unei investigații la nivel național.

În prezent, Europol oferă sprijin acestor țări pentru a ajuta la protejarea copiilor și reținerea infractorilor.

În cadrul grupului de lucru au participat organele de drept din: Australia, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, INTERPOL, Letonia, Republica Moldova, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia Spania, Elveția, Ucraina și SUA.

CUM PUTEȚI AJUTA STOPAREA ABUZULUI COPILULUI

În iunie 2017, Europol și-a lansat inițiativa „Stop Child Abuse – Trace An Object”, care a rezultat din activitatea acestui grup de lucru.

Ca parte a acestei inițiative, detaliile depersonalizate ale imaginilor extrase din cazurile de abuz sexual asupra copiilor sunt publicate în mod regulat în speranța că cineva ar putea recunoaște un detaliu care ar putea ajuta la restrângerea cercului privind locația victimei.

Până în prezent, această inițiativă a dat următoarele rezultate:

  • Peste 26 800 de sugestii privind locație au fost recepționate de la publicul larg.
  • Polițiștii au reușit să identifice țara unde au fost produse imaginile foto/video în 105 cazuri.
  • 12 copii victime ale abuzului sexual au fost identificați și salvați.
  • 4 infractori au fost identificați și urmăriți penal.

Orice informație sau indiciu poate fi de ajutor. Imaginile pot fi vizualizate AICI.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

IPN

Cea mai mare pictură pe apă din lume – realizată la Chișinău. O pictoriță a intrat în Cartea Recordurilor Guinness

Ludmila Cuptor, pictoriță din Republica Moldova, a stabilit un record mondial, realizând cea mai mare lucrare din lume în tehnica Ebru – pictura pe apă. Performanța sa a fost recunoscută oficial de o adjudecătoare Guinness World Records, venită din Regatul Unit pentru validarea rezultatului. Evenimentul a fost găzduit de un centru comercial din capitală, transmite IPN.

Ludmila Cuptor a menționat că acest moment marchează împlinirea unui vis. „Este rezultatul unor ani de căutări interioare, de muncă, efort, ezitări, speranțe și curaj. Este inspirată din tehnica clasică turcă – Ebru, pictura pe apă, o artă pe care am descoperit-o în 2019, în Italia. A fost dragoste la prima vedere”, a relatat artista.

Pictorița a explicat faptul că lucrarea este realizată pe apă, iar apoi este imprimată pe o pânză specială. Potrivit ei, cele șapte culori ale curcubeului care sunt utilizate în tablou simbolizează 70 de ani ai Cărții Recordului Guinness, dar și reprezintă un simbol al speranței și unității.

Autoarea lucrării a adăugat că pictura surprinde o câmpie din Moldova, plină de verdeață și flori, în toiul primăverii, care emană o senzație de liniște și aduce satisfacție sufletească.

Procesul de realizare a picturii a fost urmărit de adjudecătoarea Guinness World Records, Paulina Sapinska. În urma unei evaluări, aceasta a recunoscut oficial performanța. Paulina Sapinska a declarat că autoarea lucrării a respectat toate criteriile stabilite de Guinness World Records și aproape a dublat dimensiunea recordului anterior, care era de 20,86 metri pătrați.

Această lucrare are 39,97 metri pătrați. Așadar, este o încercare foarte impresionantă și un nou titlu Guinness World Records”, a notat adjudecătoarea Paulina Sapinska.

Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, afirmă că acest eveniment marchează curajul, inteligența și creativitatea. „Este foarte frumos că în fața publicului, a chișinăuienilor, se scrie istoria cu artista Ludmila Cuptor. Ceea ce văd este într-adevăr foarte frumos, inclusiv jocul de culoare, și mesajul artistic pe care îl transmite pictorița este impresionant”, a mai spus Angela Cutasevici.

Atunci când organizatorii au venit cu solicitarea de a fi parteneri ai acestui eveniment, noi, cei de la Primăria Chișinău, am spus din start că vom fi alături, fiindcă astfel de inițiative ne fac să fim mândri, atât ca oraș, cât și ca țară. Este un lucru care ne face pe noi, cei care educăm tânăra generație, să-i insuflăm mândria față de valorile cultivate aici”, a spus șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport, Andrei Pavaloi.

La finalul evenimentului, autoarea tabloului a primit un certificat oficial care atestă noul record Guinness pentru cea mai mare pictură Ebru din lume. Tabloul va fi expus în următoarele săptămâni la Port Mall, iar ulterior va deveni o piesă muzeală.

IPN
IPN
Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: