Șeful IGP a recunoscut că i-a cerut lui Trocin să plece din funcție, dar „pentru o altă funcție similară, în Inspectorat”
Full Article 3 minutes read

Șeful IGP a recunoscut că i-a cerut lui Trocin să plece din funcție, dar „pentru o altă funcție similară, în Inspectorat”

Șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Iurie Podarilov, a recunoscut că a purtat o discuție cu fostul șef al BPDS „Fulger”, Cazimir Trocin, în care i-a propus să plece din funcție, însă a declarat că în schimb, i-a oferit posibilitatea de a ocupa o funcție similară, în altă subdiviziune a IGP. O declarație în acest sens a fost făcută pentru Unimedia.info.

„Sitemul chiar necesită o schimbare și o resetare completă. Domnului Trocin în cadrul discuției i s-a propus o altă funcție analogică, tot de conducere, ca să poată finisa contractul de muncă”, a declarat Iurie Podarilov pentru sursa citată.

Podarilov a spus că „deja nu mai contează în care subdiviziune mai concret”. El a mai declarat că în privința lui Trocin au fost efectuate investigații jurnalistice, care au scos la iveală anumite ilegalități.

„Din partea IGP nu au fost admise careva abuzuri sau încălcări ale legislației, ne-am ocupat și în continuare ne vom ocupa de curățarea sistemului”, a mai adăugat el pentru Unimedia.

Șeful IGP a negat că anchetele inițiate pe numele fostului șef de la Fulger ar fi o răzbunare pe Trocin, după ce a refuzat să plece din funcție de bunăvoie. Totodată, Iurie Podarilov a declarat că investigația cu privire la modul în care au fost desfășurate anchetele în privința lui Trocin ar fi o manipulare.

***

Șeful IGP, Iurie Podarilov, i-ar fi cerut fostului șef al BPDS „Fulger”, Cazimir Trocin, să plece din funcție. Cel puțin asta reiese dintr-o discuție telefonică dintre cei doi, publicată de deschide.md. Cei doi ar fi discutat cu câteva zile înainte ca Trocin să fie suspendat din funcție în urma unor plângeri enunțate de angajații de la Fulger.

Podarilov anunța în noiembrie 2021 că comandantul Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, Cazimir Trocin, este supus unei anchete interne, fiind suspendat din funcție.

Cazimir Trocin a fost numit comandant al Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger în august 2020, fiind prezentat de către ministrul Afacerilor Interne de atunci, Pavel Voicu.

La sfârșitul lunii septembrie 2020, Ziarul de Gardă scria că o scrisoare cu mai multe acuzații în adresa șefului Batalionului cu destinație specială „Fulger” a ajuns pe masa mai multor instituții de stat, inclusiv la Președinție, Consiliul Suprem de Securitate, Procuratura Generală și Serviciul de Informații și Securitate. În aceeași perioadă, ofițeri din cadrul Fulger au denunțat presiuni într-o scrisoare deschisă.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: