Deputații au cerut Ministerului Sănătății să inițieze controale în toate spitalele din țară, în contextul incendiului din România
Full Article 2 minutes read

Deputații au cerut Ministerului Sănătății să inițieze controale în toate spitalele din țară, în contextul incendiului din România

Guvernul urmează să desfășorare verificări în toate spitalele din țară, pentru a evita producerea unei tragedii. Solicitarea a fost făcută de către deputați, în cadrul ședinței din 1 octombrie, în contextul incendiului care s-a produs în România. Șapte din cei zece pacienți care erau în secția terapie intensivă Covid au decedat. Ceilalți pacienți au fost scoși pe geam, într-o operațiune de salvare. 

Deputații moldoveni au ținut în cadrul ședinței Parlamentulu un minut de reculegere în memoria persoanelor care și-au pierdut viața în urma incendiului de la Spitalul de boli infecțioase din Constanța.

„Exprimăm sincere condoleanțe persoanelor care și-au pierdut persoanele apropiate în urma acestei tragedii”, a spus președintele Legislativului, Igor Grosu.

Deputata PAS Ana Oglindă a propus inițierea controalelor, în scop profilactic, la rețelele electrice din toate spitalele din țară.

„Ar trebui să facem în toate unitățile medicale un control profilactic asupra rețelelor electrice pentru că ele nu țin acum. Sunt conectate foarte multe echipamente. Propun să fie inițiate controale în toate spitalele din Republica Moldova”, a spus deputata.

Șeful Legislativului a apreciat remarca, solicitând Ministerului Sănătății să inițieze aceste verificări. Totodată, Grosu dat asigurări că Legislativul va acorda tot suportul necesar, în caz de necesitate.

„Rugăm Ministerul Sănătății să inițieze aceste verificări, managementul instituțiilor medicale, mai ales cele care se află cu povara gestionării pandemiei. Cu adevărat, rețelele noastre nu au fost proiectate la capacitatea și necesitățile pe care le întâmpină”, a spus Igor Grosu

Amintim că în dimineața de 1 octombrie, un incendiu a izbucnit la secția de Terapie Intensivă din cadrul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, România. Șapte din cei zece pacienți care erau în secția ATI Covid au decedat. Șeful Departamentului Situații de Urgență din România Raed Arafat a precizat că au fost constatate anumite nereguli la instalațiile electrice.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: