Serbia cere explicații Moldovei: Bregović a concertat în toată lumea și nu a avut astfel de probleme
Full Article 2 minutes read

Serbia cere explicații Moldovei: Bregović a concertat în toată lumea și nu a avut astfel de probleme

Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei reacționează la decizia autorităților Moldovei de a nu permite intrarea în țară a interpretului sârb Goran Bregović și cere explicații, potrivit nova.rs

Ministerul Afacerilor Externe al Serbiei a cerut o explicație Ministerului Afacerilor Externe al Moldovei cu privire la refuzul de a permite intrarea artistului cu renume mondial Goran Bregović în acea țară, a declarat șeful diplomației sârbe Ivica Dacic. 

El a menționat că o astfel de decizie nu este în concordanță cu relațiile tradiționale de prietenie dintre Serbia și Moldova, adăugând că decizia a provocat reacții negative și a fost condamnată de publicul din Serbia.

Dacic a mai spus că Bregović a concertat în toată lumea și nu a avut niciodată astfel de probleme.

***

Pe 20 august, organizatorii festivalului Gustar, care a avut loc la Rezervația Cultural-Naturală „Orheiul Vechi”, au anunțat că trupa Goran Bregović nu va fi prezentă la eveniment, dat fiind faptul că „nu le-a fost permisă intrarea în Republica Moldova”. Organizatorii festivalului au publicat o reacție a muzicianului. El și-a cerut scuze că nu a putut cânta pe 20 august la festival și a spus că se va asigura ca spectacolele lui din Moldova „data viitoare să nu întâmpine niciun obstacol”. 

Poliția de Frontieră a declarat că Goran Bregović are interdicție de a intra în Moldova, începând cu 2022. Instituția a adăugat că organizatorii evenimentului de la Orheiul Vechi au fost informați din timp despre interdicția aplicată artistului.

NM a făcut o sinteză a comentariilor publicate pe rețelele de socializare, în Republica Moldova, la acest subiect. Unii nu înțeleg de ce autoritățile Moldovei nu i-au permis muzicianului sârb Goran Bregović să intre în țara noastră, fiind nedumeriți „ce e în neregulă” cu interpretul. Alții laudă instituțiile statului și spun că acțiunea va fi o lecție „pentru oricine se mai gândește că în 2023 poți să justifici și încurajezi crima și distrugerea unei țări, fără a suporta consecințele de rigoare”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: