Socialiștii au convocat Consiliul Republican. Batrîncea: „Presiuni enorme, șantaj, tentative de a scoate deputații noștri din fracțiune”
Full Article 2 minutes read

Socialiștii au convocat Consiliul Republican. Batrîncea: „Presiuni enorme, șantaj, tentative de a scoate deputații noștri din fracțiune”

Vicepreședintele Parlamentului, secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea susține că există tentative de scoatere și a altor deputați din fracțiunea parlamentară a formațiunii. În cadrul ediției din 20 decembrie a emisiunii Rezoomat de la RLIVE TV, acesta a refuzat să comenteze Congresul Partidului Mișcarea Alternativa Națională (MAN), fondat de către primarul capitalei Ion Ceban și planificat pentru astăzi.

„La moment nu voi comenta Congresul MAN, să îl comenteze dl Ceban. Vom urmări. Joi, socialiștii au convocat Consiliul Republican, vom ieși cu declarații publice, reacții și ne vom expune foarte clar pe marginea unor tentative. Noi avem experiență, PSRM este o echipă. Am trăit cel mai dificil an din istoria partidului, jumătate dintre deputații noștri sunt supuși urmăririi penale politice, există presiuni enorme, șantaj, șantaj cu membrii familiei, tentative de a scoate deputații noștri din fracțiunea parlamentară. Toate aceste lucruri le vom aborda public la momentul oportun”, declarat deputatul socialist.

Batrîncea a precizat că tentativele privind scoaterea unor deputați din fracțiunea parlamentară a PSRM au loc din partea mai multor forțe politice.

Amintim că, pe 21 decembrie, este planificată desfășurarea Congresului MAN. Ion Ceban a precizat că evenimentul este unul „tehnic” și nu este deschis pentru presă, însă vor urma ulterior declarații publice.

Congresul va avea loc seara, după orele de muncă. Este un congres tehnic unde ne dorim să lucrăm cu echipa și de asta nu va fi public. Tot astăzi vom anunța ora când vom face declarații pentru presă”, a scris Ceban pe Facebook.

Amintim că pe 14 decembrie, Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a anunțat că deputatul Gaik Vartanean părăsește formațiunea socialistă și se alătură MAN-ului condus de primarul Ion Ceban. Totodată, socialiștii au declarat că mizează pe bunul simț al lui Gaik Vartanean, care trebuie să-și depună mandatul, întrucât acesta ar aparține PSRM.

În cadrul ședinței din 15 decembrie a Parlamentului, BCS a anunțat despre excluderea lui Gaik Vartanean din fracțiune. La rândul său, Vartanean a precizat că va activa în calitate de deputat independent.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: