Soția lui Ruslan Popov, suspendată din funcția de procuror
Full Article 2 minutes read

Soția lui Ruslan Popov, suspendată din funcția de procuror

Soția ex-adjunctului procurorului general suspendat, Ruslan Popov, a fost suspendată din funcția de procuror. Decizia a fost luată de Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) la cererea procurorului general Dumitru Robu. Iulia Popov nu a fost prezentă la ședința Consiliului. 

Pe 28 iunie, CSP a examinat cererea lui Dumitru Robu privind înlăturarea Iuliei Popov din funcție. La rândul ei, cea din urmă a informat membrii Consiliului că cererea poate fi examinată și fără ea. Popov a transmis, în scris, poziția ei.

Demersul a fost examinat cu ușile închise. Mai târziu, președintele CSP Angela Motuzoc a anunțat că Iulia Popov va fi înlăturată din funcție.

De menționat că Iulia Popov a revenit la muncă la Procuratură în noiembrie 2020. Din 2016 până în 2020, ea a lucrat ca avocat, iar înainte de aceasta – procuror al Procuratura din Ialoveni.

Amintim că fostul adjunct al procurorului general suspendat, Ruslan Popov, a fost demis de la Procuratură pe 28 martie 2022. Popov este acuzat în două dosare penale: îmbogățire ilicită și fals în declarația de avere. Primul dosar a fost deschis în toamna lui 2021, al doilea – în primăvara lui 2022.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: