Spațiile nelocuibile din Chișinău, care aparțin municipalității, vor fi date în locațiune la un preț substanțial mai mare
Full Article 2 minutes read

Spațiile nelocuibile din Chișinău, care aparțin municipalității, vor fi date în locațiune la un preț substanțial mai mare

Coeficientul privind costul de dare în locațiune a spațiilor nelocuibile pe care le are municipalitatea a fost revizuit. Potrivit noului document, acesta va crește până la 15-18 euro pe metru pătrat pe lună, față de 3,8 euro per metru pătrat, față de prețul din prezent. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Ceban, după ședința primăriei din 7 septembrie. 

„A fost revăzut coeficientul privind revizuirea costului de dare în locațiune a spațiilor nelocuibile pe care le are municipalitatea. Aceste modificări au fost introduse, deoarece prețul era mic comparativ cu prețul de piață, iar unele spații au fost până acum date la un preț mai mic, iar cineva a avut foloase”, a explicat edilul pe pagina sa de Facebook.

Astfel, potrivit primarului capitalei, dacă până acum în zona ultra-centru a capitalei se percepea o taxă de 3,8 euro pe metru pătrat, acum această taxă, potrivit noului document, va crește până la 15-18 euro pe metru pătrat pe lună.

„Acestea sunt prețurile de piață, iar în acest mod se va evita fenomenul sublocațiunii, care este acum în oraș. Deseori Primăria a fost acuzată că oferă pe nimicuri spații în arendă. Am solicitat ca acest regulament să fie făcut public, astăzi, pentru dezbateri și să fie prezentat cât mai curând în CMC (Consilul municipal Chișinău, NM), nu cred că colegii nu vor susține să eliminăm toate acele încălcări din acest domeniu. Primăria trebuie să încaseze cât este prețul de piață”, a mai scris Ceban.

A fost definitivat și pregătit pentru dezbateri publice Regulamentul gestionării clădirilor, construcţiilor şi…

Posted by Iv Ceban on Monday, 7 September 2020

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: