Statul Israel și Republica Moldova consolidează eforturile de contracarare a COVID-19
Full Article 2 minutes read

Statul Israel și Republica Moldova consolidează eforturile de contracarare a COVID-19

IMSP Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească a primit sprijin din partea Statului Israel

În cadrul măsurilor de susținere a autorităților Republicii Moldova în lupta cu răspândirea noului tip de virus, statul Israel continuă să ofere asistență centrelor medicale din țară.

Astăzi, președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova, Alexander Bilinkis, a transmis încă un lot de ajutor umanitar. Echipamentele individuale de protecție, inclusiv peste 7000 de salopete, ecrane și măști, au fost primite de către Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească. Asistența a fost acordată de către statul Israel cu sprijinul Ambasadorului extraordinar și plenipotențiar al Statului Israel în Republica Moldova, Eliav Belotserkovsky.

În timpul celui de al doilea val al pandemii, care a declanșat deja o creștere considerabilă a cazurilor de infectare cu COVID-19 în întreaga lume, este deosebit de important să ne sprijinim reciproc și să depășim una dintre cele mai mari provocări epidemiologice din istorie. Prin urmare, reprezentanții diplomatici ai Statului Israel și liderii Comunității Evreiești din Republica Moldova și-au concentrat eforturile pentru susținerea grupurilor vulnerabile ale populației și a centrelor medicale.

Statul Israel și Republica Moldova consolidează eforturile de contracarare a COVID-19

Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, care a devenit beneficiarul acestei etape de sprijin, oferă asistență urgentă la etapa de pre-spitalizare și servicii pentru transportul pacienților către instituțiile medicale. Prin natura activității lui, o sarcină mare în timpul crizei epidemiologice revine lucrătorilor Centrului, iar această asistență este foarte oportună.

Statul Israel și Republica Moldova consolidează eforturile de contracarare a COVID-19

Directorul Centrului, Boris Golovin, a mulțumit Statului Israel și Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar, Eliav Belotserkovsky, pentru sprijinul și asistența în consolidarea sistemului de sănătate într-o perioadă atât de tensionată.

Potrivit lui Alexander Bilinkis, „Respectarea standardelor în sănătate și furnizarea de asistență sub formă de echipament de protecție individuală sunt cele mai importante modalități de a ajuta și securiza personalul medical în lupta cu Covid-19. În numele Ambasadorului Statului Israel în Moldova și al Comunității Evreiești din Republica Moldova, exprimăm profunda recunoștință medicilor și întregului personal, care salvează viețile pacienților. Credem că împreună vom putea contracara epidemia”.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: