Stoianoglo, despre dosarul în care este vizat Cavcaliuc: „Trebuie formalizate niște lucruri”
Full Article 3 minutes read

Stoianoglo, despre dosarul în care este vizat Cavcaliuc: „Trebuie formalizate niște lucruri”

Dosarul în care este vizat liderul Partidului Acasă Construim Europa (PACE) Gheorghe Cavcaliuc a fost finalizat. Înainte de expedierea în judecată, Cavcaliuc este așteptat la Procuratură pentru „a fi formalizate” anumite proceduri, înainte de expedierea în judecată. Declarația a fost făcută de procurorul general Alexandr Stoianoglo, în cadrul unei conferințe de presă din 19 august.

„Dosarul în privința lui Gheorghe Cavcaliuc este finalizat, așteptăm venirea sa la Procuratură, după care dosarul va fi expediat în instanța de judecată. Nu văd interesul lui de a nu veni la Procuratură. A fost supus sub învinuire, însă trebuie formalizate niște lucruri pentru expedierea dosarului în instanța de judecată. În privința altor participanți la infracțiunea respectivă, dosarul a fost expediat deja în judecată. Același lucru se va întâmpla în cazul lui Cavcaliuc”, a declarat Alexandr Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că, în cazul în care Cavcaliuc nu se va prezenta la Procuratură, procurorii vor solicita mandat de arest.

***

Amintim că, pe 20 iulie, Procuratura a confirmat că Gheorghe Cavcaliuc a fost dat în căutare în dosarul „verde de briliant”, după ce s-a eschivat să se prezinte în fața procurorilor.

Pe 6 aprilie, în jurul orei 18.00, trei reprezentanți ai Partidului PACE în comun cu preşedintele oficiului teritorial al aceluiași partid au mers la domiciliul lui Tudor Tutunaru, vicepreședintele raionului Sângerei. Aflându-se la intrare în gospodăria acestuia, l-au stropit cu verde de briliant, provocându-i arsuri de gradul I și II la ambii ochi. Aceștia și-au motivat acțiunile prin faptul că Tutunaru s-a vaccinat împotriva COVID-19 înainte lucrătorilor medicali, fără să-și aștepte rândul.

Pe 22 aprilie, Procuratura Generală a anunțat că Gheorghe Cavcaliuc a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit pentru două capete de acuzare în dosarul „verde de briliant”: „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvârșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

Pe 21 mai, Procuratura Generală a confirmat pentru NM că Cavcaliuc a fost citat pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale în dosarul „verde de briliant”, cu ulterioara trimitere a dosarului în judecată. Potrivit sursei citate, Cavcaliuc a refuzat să se prezinte, motivând că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat și în conformitate cu art.51 din Codul electoral a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, până la finalizarea alegerilor.

Pe 16 iulie, Procuratura Sângerei a dispus reținerea lui Gheorghe Cavcaliuc pentru prezentarea învinuirii în dosarul „verde de briliant”, după ce acesta nu s-a prezentat la organul de urmărire penală, deși a fost citat.

Gheorghe Cavcaliuc a declarat inițial că a plecat în vacanță împreună cu familia și este în drum spre casă. Peste 6 zile, acesta a anunțat că își va relua activitatea în cadrul unei companii străine și a dat de înțeles că nu va reveni în țară, întrucât autoritățile ar fi eșuat în garantarea unui proces echitabil. De asemenea, el acuză procurorul care instrumentează cazul că ar avea interese personale care ar constitui conflict de interese.

La începutul lunii august, un internaut a publicat imagini video în care Gheorghe Cavcaliuc este văzut la Londra.

 

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: