Succesul emiterii obligațiunilor de către IuteCredit Europe va stimula economia Moldovei
Full Article 3 minutes read

Succesul emiterii obligațiunilor de către IuteCredit Europe va stimula economia Moldovei

Compania-mamă a IuteCredit Moldova, IuteCredit Europe, a reușit să emită cu succes obligațiuni corporative garantate de nivel superior pe piețele internaționale. Oferta publică inițiată de până la 50 de milioane de euro a fost suprasubscrisă și majorată la 75 de milioane de euro datorită cererii mari din partea investitorilor.

Tarmo Sild, CEO al grupul IuteCredit, a comentat: „Suntem recunoscători și mândri datorită creditului de încredere acordat către IuteCredit Europe atât de la investitorii instituționali cât și de la persoanele fizice. Încasările continuă să sprijine IuteCredit Europe în misiunea de a crea o experiență extraordinară în domeniul finanțelor personale. Acest lucru demonstrează, de asemenea, încrederea investitorilor pentru țările în care IuteCredit Europe este activă”.

 

Succesul emiterii obligațiunilor de către IuteCredit Europe va stimula economia Moldovei

Încasările din aceste emisiuni vor fi utilizate de IuteCredit Europe pentru finanțarea pieței actuale și pentru creșterea ei, dar și pentru refinanțarea datoriilor existente. Potrivit lui Sild, prin actuala emisiune de obligațiuni, IuteCredit Europe a deschis cu adevărat un nou capitol în istoria companiei. „Promisiunea IuteCredit Europe față de clienți este de a oferi o experiență excepțională în finanțele personale, fiind cea mai rapidă și mai confortabilă companie de microfinanțare. Există mulți clienți care își doresc și au nevoie de un astfel de serviciu și, pe măsură ce extindem compania, vrem să ajungem și la ei”, a declarat Sild.

Succesul emiterii obligațiunilor de către IuteCredit Europe va stimula economia Moldovei

Toate solicitările de subscrieri de la persoanele fizice, în valoare de 20 de milioane de euro, au fost alocate în totalitate. Dintre acestea, peste 2.500 de investitori din țările baltice au reprezentat aproape 18 milioane de euro. Aproximativ 75% din volumul total al emisiunii a fost alocat în cadrul unei examinări parțiale al solicitărilor de subscriere la peste 30 de investitori instituționali din întreaga Europă.

Obligațiunile au fost emise pe piețele reglementate ale Bursei de Valori din Frankfurt și ale Bursei de Valori din Nasdaq Tallinn. Prima zi de tranzacționare la Bursa de Valori din Frankfurt a fost în data de 6 octombrie 2021, iar la 7 octombrie 2021 la Bursa de Valori din Nasdaq Tallinn. Obligațiunile corporative garantate sunt de nivel superior cu scadența în 2026, cu o rată a dobânzii de 11,0% pe an, plătibile semestrial. IuteCredit a emis obligațiuni corporative garantate de nivel superior în valoare de 75 de milioane EUR (ISIN: XS2378483494) prin intermediul sucursalei sale deținute integral IuteCredit Finance S.a.r.l.

IuteCredit – înființată în 2008, este una dintre cele mai populare companii europene de microfinanțare. Grupul este specializat în acordarea creditelor în rate și a serviciilor de plată instantanee prin intermediul filialelor sale 100%, folosind capital propriu și capital creditat. În prezent, IuteCredit prestează servicii clienților din Moldova, Albania, Macedonia de Nord și Bulgaria, precum și din Bosnia și Herțegovina.

Produsele de creditare ale IuteCredit sunt credite de consum negarantate cu scadențe cuprinse între 1 lună și 48 de luni și credite garantate pentru autovehicule cu scadențe de până la 72 de luni.

Sarcina Iute este de a crea o experiență extraordinară în domeniul finanțelor personale, depășind așteptările clienților. www.iutecredit.com.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: