„Sunt acasă”. Aplicația prin care poliția din Transnistria va verifica persoanele aflate în izolare
Full Article 1 minutes read

„Sunt acasă”. Aplicația prin care poliția din Transnistria va verifica persoanele aflate în izolare

În regiunea transnistreană urmează să fie lansată o aplicație, cu ajutorul căreia forțele de ordine vor putea verifica dacă persoanele aflate în izolare, din cauza pandemiei de COVID-19, respectă acest regim. Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul așa-numitului „minister de interne” din Transnistria, aplicația este deja gata.

Persoanele care vor intra pe teritoriul regiunii transnistrene vor trebui să completeze o fișă epidemiologică. Ulterior, acestea vor fi obligate sau să se testeze pentru noul coronavirus sau să se afle în izolare.

Cei care vor refuza testarea, însă dispun de un telefon mobil modern, vor trebui să indice numărul de telefon la posturile de control amplasate la intrarea pe teritoriul regiunii, iar forțele de ordine le vor introduce într-o bază de date. Ulterior, aceștia vor trebui să își instaleze aplicația „Sunt acasă”, cu ajutorul căreia autoritățile vor putea verifica dacă persoana respectivă respectă regimul de autoizolare.

Aplicația a fost deja finalizată, se arată pe site-ul „MAI-ului” transnistrean. Autoritățile locale urmează să finalizeze aspectele tehnice din cadrul punctelor de control.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: