„Sunt indignată de minciuna nesimțită a ministrului”. Guțul îl contrazice pe Parlicov cu privire la gazul ieftin pentru Găgăuzia
Full Article 2 minutes read

„Sunt indignată de minciuna nesimțită a ministrului”. Guțul îl contrazice pe Parlicov cu privire la gazul ieftin pentru Găgăuzia

Bașcanul Evghenia Guțul a comentat declarațiile ministrului Energiei Victor Parlicov potrivit cărora „contractul” anunțat de guvernatoare, privind livrarea de gaz la tariful de 10 lei per metru cub în regiunea găgăuză, este fals. Guțul, care este susținută de oligarhul fugar Ilan Șor, a spus că afirmațiile ministrului ar fi o „minciună” și o „încercare de a încețoșa ochii cetățenilor”.

Sunt indignată de minciuna nerușinate ale ministrului Energiei, Victor Parlicov. Declarația sa (a lui Victor Parlicov – n. r.) conform căreia contractul de furnizare a gazului la un preț redus nu poate fi respectat este o încercare de a încețoșa ochii cetățenilor noștri. Acest contract a fost întocmit cu atenție de o echipă de profesioniști. Acesta a fost, de asemenea, aprobat și semnat de companii din Turcia, Germania și Moldova. Compania germană se angajează să furnizeze gaze la granița cu Republica Moldova, la punctele de intrare în sistemul național de gaze. În plus, această companie obișnuia să furnizeze gaze în Republica Moldova”, a scris guvernatoarea pe canalul său de Telegram.

***

Amintim că, pe 31 octombrie, Evghenia Guțul a declarat că cetățenii din UTA Găgăuzia vor achita 10 lei pentru un metru cub de gaze naturale, la iarnă. Bașcana a anunțat că a fost semnat un acord cu o companie turcă, care ar urma să livreze gaz în Găgăuzia, la un „preț special”. Mai mult, Guțul susține că poartă negocieri pentru a „ajuta” și consumatorii din raioanele Orhei și Taraclia. Detalii – AICI.

Ulterior, într-o conferință de presă din 2 noiembrie, ministrul Energiei, Victor Parlicov, a declarat că așa-numitul „contract” făcut public de Evghenia Guțul nu este nimic altceva decât un fake, adică un fals – pus la cale de fugarul Ilan Șor, în interese electorale. Mai mult, oficialul a menționat că a discutat prin e-mail cu administratorii companiilor care figurează în pretinsul contract publicat de guvernatoarea autonomiei – ambii ar fi negat că au semnat acte prin care se angajează să livreze gaze naturale către Republica Moldova. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: