Taberele pentru copii din Chișinău: Perioada și taxele pe care trebuie să le achite părinții
Full Article 2 minutes read

Taberele pentru copii din Chișinău: Perioada și taxele pe care trebuie să le achite părinții

Peste 9 mii de copii se vor odihni în tabere în vara curentă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Primăriei Chișinău. Cei din urmă au menționat că în acest scop, din bugetul municipal, au fost alocați peste 33 milioane de lei. 

Primăria municipiului Chișinău a informat că în vara anului 2023 vor fi deschise 14 tabere cu sejur de zi pentru elevii din municipiu, precum și 3 tabere constante.

De asemenea, potrivit autorităților, vor fi organizate tabere în cadrul instituțiilor extrașcolare, inclusiv în școlile cu profil sportiv.

În total, peste 9 mii de copii se vor odihni în tabere în vara curentă, iar în acest scop, din bugetul municipal au fost alocați peste 33 milioane de lei”, au comunicat reprezentanții Primăriei.

Odihna în taberele cu sejur de zi va fi organizată în perioada 5-23 iunie 2023 și doar o singură instituție, Liceul Teoretic „Mihail Sadoveanu”, va avea și schimbul II (26 iunie – 14 iulie 2023).

Primăria Chișinău a menționat că părinții vor achita doar 20% din costul biletelor, iar restul sumei va fi acoperit din sursele bugetului municipal. „De asemenea, un anumit număr de bilele în tabără vor fi achitate integral de Primărie, pentru copiii care provin din familii social vulnerabile”, au precizat autoritățile.

În taberele cu sejur de zi costul biletului de odihnă este de 505,00 lei (prețul deplin – 2525,00 lei), în taberele constante – 700,00 lei (prețul deplin -3500,00 lei) și pentru taberele sportive – 726,00 lei (prețul deplin – 3630,00 lei).


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: