UPDATE După șapte ore de muncă, pompierii încă luptă cu focul la Filarmonica Națională (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

UPDATE După șapte ore de muncă, pompierii încă luptă cu focul la Filarmonica Națională (VIDEO)

Tavanul Filarmonicii Naționale a cedat. Pentru stingerea incendiului la fața locului continuă să lucreze 10 echipaje de salvatori și pompieri. 

UPDATE (20:00) După șapte ore de intervenție continuă, pompierii lucrează la fața locului pentru lichidarea efecientă a incendiului. Pe parcursul serii, aceștea vor continua intervenția pentru stingerea totală, iar la fața locului urmează să fie efectuate lucrări de demontare a construcției acoperișului prin utilizarea tehnicii de tip macara, care vor favoriza intervenția echipelor. Până la această oră, nu au fost raportate victime sau persoane sinistrate. Laboratorul experimental antiincendiar ajuns la fața locului va efectua toate cercetările de rigoare pentru inaintarea primelor versiuni. Specialiștii vor realiza cercetarea statică și dinamică a locului incendiului pentru stabilirea circumstanțelor și a cauzei de producere a arderii..

UPDATE (18.30) Potrivit IGSU, incendiul a fost localizat la ora 16:20. Conform datelor preliminare, flăcările au afectat o suprafață de circa 3500 m2. La moment, pompierii efectuează lucrări de spălare și demontare în interiorul clădirii.

Potrivit purtătoarei de cuvânt a Inspectoratului General pentru Situații de Urgențe (IGSU) Liliana Pușcașu, la ora 14:15 tavanul sălii principale a clădirii Filarmonicii Naționale a cedat.

„Intervenția este una complexă întrucât construcția acoperișului este îndeplinită din materiale de lut și lemn. Pentru stingerea incendiului la fața locului continuă să lucreze 10 echipaje de salvatori și pompieri”, a declarat Pușcașu.

Amintim că un incendiu a izbucnit pe  24 septembrie pe strada Mitropolitul Varlaam 78 din capitală. Apelul la Serviciul 112 a fost înregistrat la ora 12:00. Acoperișul Filarmonicii Naționale a fost cuprins de flăcări. Pentru lichidarea incendiului au fost antrenați tot mai mulți pompieri, însă, deocamdată, flăcările nu au fost stinse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: