Testele pentru bacalaureat, vândute pe internet? Precizările Ministerului Educației
Full Article 2 minutes read

Testele pentru bacalaureat, vândute pe internet? Precizările Ministerului Educației

Ministerul Educației și Cercetării al Republicii Moldova și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare au anunțat în seara zilei de 5 iunie că s-au autosesizat pe marginea unor informații apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire. Instituțiile au dat de înțeles că testele care au apărut în spațiul online ar fi false și s-au adresat la Poliție cu un demers. 

Reprezentanți Ministerului Educației au precizat că testele pentru bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedică accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen.

Astfel, instituțiile au dat de înțeles că testele care au apărut în spațiul online ar fi false.

Reiterăm îndemnul Ministerului Educației și Cercetării și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare către elevii claselor absolvente, părinți și cadre didactice să dea dovadă de corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2023 și să nu cadă pradă escrocheriilor”, se arată în declarația instituțiilor.

Ministerul Educației a mai declarat că „orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea”.

Totodată, reprezentanții Ministerului au menționat că au transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției un demers „prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie”.

Sesiunea de bacalaureat 2023 se desfășoară în perioada 2-20 iunie. La sesiune s-au înscris peste 19 000 de candidați, dintre care circa 2000 de candidați sunt restanțieri din sesiunile anterioare.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: