Toyota Centru Chisinau Continent anunță primirea precomenzilor pentru noua Toyota Corolla Cross Hybrid
Full Article 5 minutes read

Toyota Centru Chisinau Continent anunță primirea precomenzilor pentru noua Toyota Corolla Cross Hybrid

În data de 12 ianuarie 2023 au început primirea precomenzilor pentru Toyota Corolla Cross Hybrid in Republica Moldova. Noua Corolla Cross Hybrid este un crossover de familie care completează gama actuală Corolla. Mașina este construită pe platforma Toyota TNGA GA-C și păstrează caracteristicile cheie care au făcut Corolla atât de populară.

Performanță îmbunătățită

Corolla Cross Hybrid este primul model care dispune de tehnologia hibridă Toyota de a 5-a generație, folosind componente mai ușoare și mai compacte. Această tehnologie oferă mașinii și mai multă putere și eficiență. Sistemul hibrid Toyota de generația a 5-a îmbunătățește manevrabilitatea vehiculului, precum și senzații mai bune de accelerație și conducere încrezătoare.

Noua mașină este echipată cu un grup motopropulsor de 2,0 litri cu tracțiune față. Puterea maximă a sistemului hibrid este de până la 197 CP/145 kW, ceea ce este cu 8% mai mult decât generația anterioară. Mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 7,6 secunde cu suport pentru tracțiunea față. Emisiile de CO2 ale modelului sunt de 93-102 g/km.

Corolla Cross Hybrid este echipată cu o nouă unitate de control al puterii (PCU) care reduce nivelul cheltuielilor electrice din sistem (-6% pentru motorul de 2,0 litri). Acest lucru economisește combustibil și menține sistemul mai silențios. Consumul de combustibil mixt este de 4,3 l/100 km.*

Corolla Cross Hybrid are și o nouă baterie hibridă litiu-ion, mai mică și mai ușoară decât bateriile tradiționale. Oferă o putere mai mare, ceea ce are un efect pozitiv atât asupra performanței dinamice a vehiculului, cât și asupra eficienței consumului de combustibil. Greutatea bateriei a scăzut cu 14% față de versiunea anterioară, iar puterea acesteia a crescut cu același procent.

Toyota Centru Chisinau Continent anunță primirea precomenzilor pentru noua Toyota Corolla Cross Hybrid

Design îmbunătățit

Designul noii Corolla Cross Hybrid este pe deplin în concordanță cu puterea sa. În față, caracteristicile off-road ale Toyota sunt accentuate de o grilă dublă trapezoidală și o poziție inferioară a barei de protecție. Farurile subțiri cu două LED-uri sunt disponibile pe toate modelele. În spatele mașinii sunt faruri tridimensionale care învăluie aripile din spate și ușile.

Puterea noului crossover este subliniată și de aripile evazate, care contrastează cu caroseria mai îngustă, iar un profil clar al cabinei îi subliniază spațiul. Vehiculul are 4.460 mm lungime, 1.825 mm lățime, 1.620 mm înălțime și are un ampatament de 2.640 mm. Corolla Cross este disponibilă fie cu jante de culoare argintie de 17 inchi din aliaj, fie cu jante de 18 inchi cu contur contrastant de culoare gri închis și deschise la culoare.

Interiorul Corolla Cross Hybrid simbolizează caracterul practic de zi cu zi. Acesta este un spațiu deschis, luminos, cu vizibilitate excelentă pentru toți pasagerii, geamuri laterale mari și un punct de vedere mai înalt pentru șofer.

Portbagajul este mai mare și mai ușor de accesat datorită unei deschideri largi, a unei înălțimi de încărcare de 720 mm (una dintre cele mai mici din competiție) și a funcției hayonului electric cu senzor pentru deschidere cu piciorul. Capacitatea de încărcare este de 403 litri și poate fi extinsă până la maximum 1321 litri prin rabatarea banchetelor din spate.

Toyota Centru Chisinau Continent anunță primirea precomenzilor pentru noua Toyota Corolla Cross Hybrid

Fiabilitate și securitate

Siguranța este o prioritate atât pentru Toyota, cât și pentru clienții săi. Noua Corolla Cross Hybrid prezintă capacități îmbunătățite de siguranță și asistență a șoferului cu Toyota Safety Sense actualizat de a treia generație (TSS 3.0), de la detectarea îmbunătățită a riscului de accident la funcții de siguranță activă.

Corolla Cross Hybrid este unul dintre primele modele care a folosit o nouă cameră frontală și un radar pentru a acoperi un câmp mai larg în fața mașinii, precum și vederi sus/jos și stânga/dreapta. Distanța de detectare înainte a fost dublată în comparație cu modelele anterioare.

Pachetul de siguranta Corolla Cross Hybrid include un sistem de prevenire a coliziunilor (PCS) care este eficient în conducerea în oraș și detectează amenințarea unor potențiale coliziuni frontale. Evitarea coliziunilor la intersecții detectează acum vehiculele care se apropie de pe două benzi, precum și bicicliștii și vehiculele care se apropie brusc din lateral. Alte caracteristici de siguranță ale noului crossover includ: Sistemul de management al urgențelor (ESA); control de croazieră adaptiv cu gamă completă (ACC); sistem de prevenire a depășirilor; un sistem de prefrânare/viraj pentru a ajuta șoferii să revină în siguranță pe banda dintre mașini; Asistență pentru determinarea benzii (LTA), etc. Una dintre caracteristicile sale cheie este Asistența proactivă pentru șofer (PDA).

Salonul Corolla Cross Hybrid este echipat cu opt airbag-uri, inclusiv un airbag central frontal situat pe partea laterală a scaunului pasagerului și împiedicând contactul dintre pasagerii din față în cazul unei coliziuni.

Toyota Centru Chisinau Continent anunță primirea precomenzilor pentru noua Toyota Corolla Cross Hybrid

Experiență îmbunătățită a utilizatorului

Corolla Cross Hybrid este primul model Toyota care folosește noul combimetru de 12,3 inci în panoul de instrumente al șoferului. Designul său ergonomic oferă o vizibilitate excelentă pentru citire ușoară și operare intuitivă. Tabloul de bord poate fi personalizat cu diferite teme: Casual, Smart, Tough Sporty.

Sistemul multimedia actualizat include un ecran tactil de inalta calitate de 10,5 inchi, precum și integrarea smartphone-ului prin Apple CarPlay (wireless) și Android Auto (prin cablu).

Noul crossover Corolla Cross Hybrid este cea mai bună alegere pentru cei care apreciază puterea și tehnologia de conducere. Modelul combină durabilitatea mașinilor Toyota și un interior spațios cu un portbagaj încăpător pentru călătorii confortabile și sigure în întreaga familie.

*Datele au fost obținute în condiții ideale, fără a lua în considerare stilul de conducere individual, calitatea suprafeței drumului și alte condiții (drum, vreme etc.). Indicatorii pot varia semnificativ de cei indicați și sunt determinați doar experimental.

Detalii:

Toyota Centru Chisinau Continent
Str. Arborilor 17/1
Or. Chişinău
Republica Moldova
Tel: +373 22 79 14 77
www.toyota.md

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: