Trei deputați PSRM s-au adresat la ANI și la Procuratura Generală. Solicită să fie verificată averea lui Usatîi
Full Article 2 minutes read

Trei deputați PSRM s-au adresat la ANI și la Procuratura Generală. Solicită să fie verificată averea lui Usatîi

Deputații socialiști Vladimir Mizdrenco, Alexandr Usatîi și Alexandr Nesterovschi s-au adresat la Autoritatea Națională de Integritate și la Procuratura Generală pentru a verifica averea lui Renato Usatîi. Un anunț în acest sens a fost făcut de deputatul Vladimir Mizdrenco, în cadrul unui briefing de presă.

„Acest personaj este interesant ca urmare a studierii declarațiilor sale de avere. Venituri de mii de lei și cheltuieli de milioane. Nimănui nu-i poți interzice să trăiască bine, dar rămâne întrebarea: de unde banii, Renato?”, a spus Mizdrenco.

„La această întrebare ar trebui să răspundă în fața inspectorilor de integritate, dar și procurorilor. Astăzi, am semnat împreună cu colegii o adresare către ANI și Procuratura Generală, în care am evidențiat doar câteva miracole adevărate depistate în declarațiile de avere a lui Renato Usatîi”, a mai spus Mizdrenco.

Potrivit deputatului, declarațiile de avere a lui Usatîi ridică „semne de întrebare asupra îmbogățirii ilicite”.

NM a solicitat o reacție din partea lui Renato Usatîi, pentru un comentariu. Până la ora publicării acestei știri nu am primit un răspuns.

Anterior, președintele Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a chemat „forțele politice sănătoase” să facă front comun în cadrul alegerilor parlamentare anticipate.

„A venit timpul ca toate forțele politice sănătoase să se dezică de vechile supărări și să se unească într-un front comun pentru apărarea și salvarea Moldovei. Confruntarea politică dintre forțele politice pro-moldovenești se va transforma într-o luptă împotriva țării noastre și va permite forțelor occidentale să învingă la alegerile parlamentare anticipate”, a menționat Dodon. Acesta nu a precizat la care „forțe politice sănătoase” se referă.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: