Ucraina a finalizat completarea chestionarului pentru aderarea la UE
Full Article 2 minutes read

Ucraina a finalizat completarea chestionarului pentru aderarea la UE

Ucraina a completat chestionarul necesar pentru ca țara să obțină statutul de candidat la aderarea în UE. Anunțul a fost făcut pe 17 aprilie, de șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Igor Jovkva, relatează Ukrainskaya Pravda. 

„Președintele i-a promis Ursulei von der Leyen, când a vizitat Ucraina pe 8 aprilie, că în decurs de o săptămână Ucraina va completa chestionarul pe care doamna Ursula l-a adus cu ea. Astăzi a trecut o săptămână și putem afirma că documentul pe care doamna Ursula l-a adus, din partea ucraineană a fost completat”, a spus Jovkova.

Acum, a spus el, Comisia Europeană va pregăti o recomandare care să indice dacă Ucraina îndeplinește criteriile de aderare la Copenhaga. Fără o astfel de recomandare, aderarea la UE este imposibilă, a precizat Jovkva.

El a adăugat că Ucraina se așteaptă să i se acorde statutul de țară candidată la reuniunea Consiliului European din iunie.

***

Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, pe 12 aprilie, declara că autoritățile moldovenești intenționează să completeze cât mai curând chestionarul Comisiei Europene privind pregătirea țării de a adera la UE, astfel încât la summitul UE programat pentru iunie 2022 să poată discuta deja despre statutul țării candidate.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: