Un bărbat din Căușeni, dat în căutare internațională, a fost reținut când a încercat să revină în Moldova
Full Article 2 minutes read

Un bărbat din Căușeni, dat în căutare internațională, a fost reținut când a încercat să revină în Moldova

Un condamnat la 13 ani de închisoare a fost reținut în timp ce traversa ilegal frontiera de stat. Bărbatului i-a reușit să se ascundă peste hotarele țării timp de șapte ani, ca la revenirea acasă să fie prins de polițiștii de frontieră din Direcția regională EST, informează Poliția de Frontieră, pe 12 decembrie.

Potrivit comunicatului de presă, oamenii legii au aflat în prealabil că un moldovean, anunțat în căutare internațională, ar urma să revină în mod fraudulos în Republica Moldova. Prin urmare, aceștia au decis să intensifice patrulările la frontiera de stat.

Ieri, 11 decembrie, pe direcția localităților Săiți (MDA) – Lesnoe (UA), un echipaj al Sectorului Poliției de Frontieră Săiți de comun cu ofițerii de investigație din cadrul Direcției regionale EST, au reușit să rețină individul. Este vorba despre un locuitor al raionului Căușeni, în vârstă de 33 de ani.

Din cercetările ulterioare, s-a constatat că bărbatul a părăsit ilegal teritoriul Republicii Moldova în anul 2013, după ce a fost condamnat la 13 ani de închisoare în penitenciar de tip închis pentru omor intenționat săvârșit de două sau mai multe persoane cu o deosebită cruzime.

În prezent, pe numele acestuia a fost pornită încă o cauză penală pe faptul de trecere ilegală a frontierei de stat. Totodată, organul de urmărire penală al Poliției de Frontieră urmează să se autosesizeze pe încălcarea frontierei de stat, săvârșită acum șapte ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: