Un deputat din România susține că echipamentele medicale donate Republicii Moldova ar fi de proastă calitate. Reacția lui Drăgancea
Full Article 2 minutes read

Un deputat din România susține că echipamentele medicale donate Republicii Moldova ar fi de proastă calitate. Reacția lui Drăgancea

Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de sănătate a Camerei Deputaţilor din România, a declarat că echipamentele medicale donate Republicii Moldova ar fi de proastă calitate. Acesta s-a prezentat la Direcția Națională Anticorupție pentru a oferi detalii într-un dosar care vizează achiziţii de materiale de protecţie împotriva infecţiei COVID-19, informează Agerpres.

„Unifarm a fost împrumutată de Trezorerie cu o sumă de bani, adică de statul român, să achiziţioneze echipamente de protecţie şi măşti şi alte echipamente, în context COVID. După aceea, acelaşi stat român, prin Ministerul Sănătăţii, a cumpărat aceeaşi marfă, a doua oară şi a livrat-o către Republica Moldova. Adică spălarea banilor murdari daţi pe măşti de proastă calitate, la suprapreţ, a fost făcută de o structură a statului român, numită Unifarm SA”, a declarat Ungureanu.

„Şi tot statul român, prin Ministerul Sănătăţii, a făcut această spălare, provocând din punctul meu de vedere, şi o problemă diplomatică. Adică noi am donat Republicii Moldova măştile de proastă calitate şi echipamentele de proastă calitate pe care le-au refuzat spitalele din România”, a mai spus Ungureanu.

Ministerul Sănătății a refuzat să comenteze calitatea echipamentelor. Cu toate acestea, consilierul premierului Chicu, Vitalie Drăgancea, a venit cu o reacție la acest subiect.

„Chiar și după apariția acestor informații nimic nu s-a schimbat. Ajutorul a venit în Republica Moldova în timp de epidemie și noi l-am primit ca un semnal foarte puternic de frăție și prietenie”, a declarat Drăgancea pentru TV8.

„Indiferent de faptul că unii decidenți au comis probabil niște greșeli, ceea ce e mai puțin treaba noastră, noi legat de acest lot de ajutor avem de spus doar una: „Mulțumim România!”. Noi le suntem pe bune foarte recunoscători tuturor românilor pentru că în perioada asta au găsit posibilitate și au ajutat Republica Moldova”, a mai spus acesta.

Amintim că România a oferit Republicii Moldova o donaţie de echipamente medicale şi medicamente în valoare de 3,5 milioane de euro.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: