Un fost angajat al MAI ar fi primit 35 de mii de lei pentru a „ajuta” un șofer să nu rămână fără permis de conducere
Full Article 2 minutes read

Un fost angajat al MAI ar fi primit 35 de mii de lei pentru a „ajuta” un șofer să nu rămână fără permis de conducere

Procuratura Anticorupție anunță finisarea urmăririi penale și remiterea în instanța de judecată pentru examinare în fond, a cauzei penale în privința unui fost angajat al IGP al MAI. Fostul polițist ar fi primit 35 de mii de lei pentru a determina persoane publice din cadrul Judecătoriei Drochia să ia o decizie în favoarea unui șofer, prins beat la volan. 

S-a constatat că fostul șef al Serviciului supraveghere tehnică și accidente rutiere din cadrul Inspectoratului de poliție Drochia a susținut că are influență asupra unor persoane din cadrul Judecătoriei Drochia.

Polițistul ar fi declarat că poate să determine persoanele să adopte o decizie favorabilă în privința unui locuitor al raionului Drochia. Cel din urmă risca să fie privat de dreptul de a conduce mijlocul de transport, în cadrul unui proces penal pornit pe faptul că a condus în stare de ebrietate alcoolică cu grad avansat.

Polițistul ar fi pretins și primit de la locuitorul raionului Drochia 35 000 lei. Banii erau destinați pentru a determina persoanele publice din cadrul Judecătoriei Drochia să adopte o decizie în favoarea șoferului.

Fapta a fost calificată drept trafic de influență.

Procuratura menționează că în vederea eventualei confiscări speciale a sumei de 35 000 lei, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobile ale învinuitului.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunii nominalizate, inculpatul riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 5 ani sau amendă în mărime de la 100 000 lei la 150 000 lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: