Un medic de 28 de ani din Brazilia, care participa la testarea vaccinului împotriva COVID-19, a murit
Full Article 2 minutes read

Un medic de 28 de ani din Brazilia, care participa la testarea vaccinului împotriva COVID-19, a murit

În Brazilia a murit unul dintre voluntarii care participa la testarea vaccinului împotriva coronavirusului, elaborat de compania AstraZeneca, în comun cu Universitatea Oxford. Este vorba despre un medic brazilian de 28 de ani, scrie Gazeta.ru, care citează Agenția națională a Braziliei pentru supraveghere în domeniul sănătății.

Medicul de 28 de ani a murit pe 15 octombrie. Cauza decesului a fost stabilită drept „complicații în urma infectării cu COVID-19”. Acesta a participat la testarea vaccinului în iulie, iar în septembrie s-a infectat cu noul coronavirus.

Publicația Globo și Bloomberg susțin că victima nu a primit o doză de vaccin, ci una care conținea placebo. Oficial, informația nu a fost confirmată.

Universitatea Oxford a declarat că testarea vaccinului continuă.

În cadrul testării în Brazilia a vaccinului produs de AstraZeneca participă 8 000 de oameni. Jumătate dintre ei au primit doze de vaccin, iar cealaltă jumătate – placebo.

Vaccinul AstraZeneca este unul dintre puținele elaborate până acum la nivel mondial, care a ajuns la cea de-a treia etapă a testărilor – pe mii de voluntari. Altele sunt vaccinurile produse de  Moderna, Pfizer/BioNTech și a unei companii din China, dar și vaccinul rusesc „Sputnik V”.

Testările vaccinului AstraZeneca au fost sistate până acum de două ori. Prima oară – în iulie, când unul dintre participanți a fost diagnosticat cu scleroză multiplă. A doua oară – în septembrie, după ce unul dintre voluntari a fost diagnosticat cu o boală rară, inflamatorie. În ambele cazuri, savanții au ajuns la concluzia că vaccinul nu este periculos.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: